Önder Apo mücadele ışığımızdır

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bir mücadele ışığı olduğunu söyleyen YJA Star gerillası Zinarin Botan ve HPG gerillası Rüstem Botan, Önder Apo’ nun Ortadoğu sınırlarını aşan paradigmasının tüm halkların geleceği için en iyi çözüm olduğunu belirtti.

YJA Star ve HPG gerillaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ilişkin düşüncelerini dile getirdi.

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın kendileri için bir mücadele ışığı olduğunu söyleyen YJA Star gerillası Zinarin Botan, “Önderlik bizim için bir romandır, ışıktır hatta. Öyle bir ışık ki bütün dünyaya yayılıyor. Tüm halklar onun etrafında toplanabiliyor. Biz hem Kürt gençleri olarak, hem de gerilla olarak bu mücadelenin içerisinde bu ışıktan ilham alarak ilerliyoruz. Dağlardaki her adımda Önderliği hissedip, onu düşünerek yürüyoruz, yaşıyoruz, savaşıyoruz. Bu öyle bir histir ki hiç kaybolmuyor. Nereye gitsen önüne çıkıyor, yolunu aydınlatıyor. Ve her yürüdüğümüzde bizi karışılacak, her düştüğümüzde bizi kaldıracak bir ışık olduğunu biliyoruz, her eksiklikte bizi doğruya götürecek, çekecek olan bir şey olduğunu biliyoruz. Ve o da Önderliğimizdir. O yüzden etrafında ateşten bir çember olacağız ve koruyacağız. Bu hissiyat anlatılamıyor ancak yaşanılır. Yaşadıkça daha fazla fark ediyorsun” dedi.

ÖNDERLİĞİN FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN HERŞEYİ YAPACAĞIZ

HPG Gerillası Rüstem Botan ise Önder Apo’ ya olan sevgisini şu sözlerle dile getirdi: “Önderlik dedikleri zaman farklı bir hissiyat oluşuyor bizlerde. Hem Kürt halkının bir evladı, hem de Önder Apo’nun bir militanı olarak daha farklı bir anlam içeriyor. Farklı bir duygu. Önder Apo’ nun militanları olarak onu tanımakla, onu anlamakla, onun ideolojisiyle ve paradigmasıyla kendi farkımıza varıyoruz. Önderliği sevmekle, hissetmekle, anlamakla özünün farkına varıyorsun. Özünü, insanlığı hatta doğayı daha fazla tanıyor ve öğreniyorsun. Dünyanın birçok yerinde Önderlik için eylem yapanlar var, onun özgürlüğü için yürüyenler var. Öyle bir Önderliğin örneği yoktur. Önderliğin özgürlüğe olan bağlılığı, özgürlük arayışı bizlere büyük bir güç veriyor. Moral ve cesaret, irade veriyor.

Biz de bu moralle, bu cesaret ve iradeyle savaşıyoruz. Kürt halkı için mücadele ettiğini söyleyen başkaları da vardı, başka partilerde vardı Kurdistan için örgüt kuran ama Önderlik tercih ediliyor, onun paradigmasına, ideolojisine katılıyorlar. Bu bir inançtır, güvendir, kişiliktir. Neden bu kadar sevildi? Neden bu kadar insan Önderlik için kendini feda etti. Bunlar önemlidir. Biz insanlık değerlerini yok etmek isteyenlere karşı sonuç alıcı ve etkili bir mücadele yürütüyoruz. Bunun farkındayız. Önderliği özgürleştirmek için her şey yapacağız.”