Şehadetinden önce ‘halkımıza fedayız’ demişti

Demhat Derwêş, şehadetinden önce şunları söylemişti: “Ben de bir gerilla olarak canımı seve seve halkım için feda ederim. İkirciklik yaşamadan... Biz sözümüze bağlıyız.”

PKK gerillası Demhat Derwêş, Zap’a bağlı Çiyayê Reş bölgesinde savaş uçaklarının fırlattığı 8 kimyasal gazlı kazan bombası sonucu şehadete ulaştı. 8 özge cana 8 kazan. Her biri iki ton ağırlığında, içinde kimyasal gaz barındıran, 16 ton ağırlığında kimyasal bomba… Ayrı zamanda insan olanın tüylerini ürperten bir soykırım gerçeğidir Kürdistan dağlarında yaşanan.

Şehit Demhat Derwêş, şehadetinden kısa bir süre önce işgal saldırılarına karşı gerillanın içinde bulunduğu kararlılık ve iddia düzeyini anlatmıştı. Genel hatlarıyla düşman saldırılarının yoğun olduğu bir dönemden geçildiğini belirten Derwêş, şunları dile getirmişti: “Bazên Zagros Hamlesi bize çok şey öğretti. 2022 yılı genel olarak ağır bir yıl olarak geçecektir. İşgalci TC devletinin 2015’te süreci bozmasıyla beraber devreye koymak istediği diz çöktürme planı, Hareketimizin devrimci hamleleriyle boşa çıkarılmıştır. Düşmanın gerçekleştirmek istediği soykırım planlamalarına karşı, partimiz devrimde ısrar ederek, direniş ve zafer çizgisini belirledi. Hareketimizin belirlediği bu çizgiye, ben de bir PKK kadrosu olarak ideolojik-askeri çizgide donatarak hazırlıyorum.

BİZ SÖZÜMÜZE SADIK BİR HAREKETİZ

Düşmanın 2022’de alanlarımıza işgal saldırıları gerçekleştireceğini biliyoruz. Bu temelde düşmanın gelmesi demek, bizim düşmanı kırmamız ve zafere ulaşmamız demektir. Bunları Garê’de, yine 23 Nisan işgal saldırılarında gördük. Verilmek istenen mesaj ve gerilla tarafından verilen cevapların düzeyini de gördük. Aslında her şey göz önündedir. Önümüzdeki süreç de bundan farksız olmayacaktır. Bu işgal saldırılarına gerilla her türlü hazırlıklıdır. Ben de bir gerilla olarak zafere ulaşmak için canımı seve seve halkım için feda ederim. İkirciklik yaşamadan... Halkımıza ve Önderliğimize verdiğimiz sözümüzü sonuna kadar tutacağız ve biz sözümüze sadık bir hareketiz, bağlıyız sözümüze. İşgalci TC devleti kendini hiç başarılı görmesin. Türkiye’nin içinde bulunduğu süreç, bir çökme sürecidir aslında. Önümüzde bir saldırı süreci var ve bizler Önder Apo’nun fedaileri olarak direniş ve zaferimizle düşmanı bu dağlarda kıracağız.”