Araplar Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için yürüdü

Şengal’deki Arap Bölgeleri Halk Meclisi öncülüğünde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Şengal’de yaşayan Arap halkı dün akşam saatlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için kitlesel bir yürüyüş düzenledi. Halk Meclisi öncülüğünde yapılan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

‘Demokratik Ulus Sistemiyle İmralı Tecridini Kıracağız’ şariyla  düzenlenen yürüyüş, Xelef köyünden başlayıp Barê köyüne kadar sürdü. Yürüyüşte  Kürt Halk Önderi Önder Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı.

Barê köyünde bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Şengal’de yaşayan Arap yurttaşlar adına Önder Öcalan üzerindeki tecridi kınıyoruz. Önder Öcalan’nın karşı karşıya kaldığı bu haksızlık, uluslararası yasalara göre suçtur. Önder Öcalan’ın özgürlüğünü garanti altına almalıyız. Çünkü tüm bileşenleri bir araya getirebilen ve bir barış ortamı geliştirebilen Önder Öcalan olmuştur. Önder Öcalan, dünyası bir gül bahçesine benzetiyor ve bahçede tek bir gülün olmayacağına dikkat çekiyor. Bu, halkların bir arada yaşamaması durumunda dünyada huzurlu bir yaşamın olmayacağının mesajıdır.”