Şengal’e saldırıda şehit düşen Sadûn Mîrza için kitlesel tören

İşgalci Türk devletinin 29 Şubat günü SİHA ile düzenlediği saldırıda şehit düşen Şengal Şehit Aileleri Komitesi Üyesi Sadûn Mîrza Ali, yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi.

Perşembe günü 13.00 sıralarında Şengal’in Tilizer ilçesinde bağlı Ziravik köyünde SİHA’larla Şehit Aileleri Kurumuna ait araca saldırı düzenlenmiş, 3 çocuk babası Sadun Mirza Ali şehit düşmüştü.

Sadûn Mîrza’nın cenazesi, bugün kitlesel bir şekilde Xanesor’a getirildikten sonra Şehit Dilgeş ve Şehit Berxwedan Şehitliğine götürüldü.

Törene aralarında Özerk Yönetim temsilci ve üyelerinin de olduğu yüzlerce kişi katıldı.

Şengal şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan merasimde konuşan Şengal Şehit Aileleri Komitesi üyelerinden Pakize Celal, “Şehit Sadûn’un çocukları vardı. Yiğitlerimiz her şehit düştüğünde yaralarımız bir kez daha deşiliyor. Bizler şehitlerimizi asla unutmayacağız ve şehit edilmekle de asla diz çökmeyeceğiz. Hol hola tawisê melek e” dedi.

Şengal Demokratik Özerk Meclisi Eşbaşkanı Nayif Şemo ise “Bizler şehitlerimizle onur duyuyoruz, başımız diktir. Bizler, şehitlerin anılarına bağlı kalarak çalışmalarımızı ve mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra şehit Sadûn Mîrza’nın cenazesi sloganlar arasında toprağa verildi.