DEM Parti'de halk oylamaları sürüyor

DEM Parti, Amed’in Bajarê Nû ile Riha’nın Pirsûs ve Hewag ilçelerinde halk oylaması düzenliyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Amed’in Bajarê Nû ile Riha’nın Pirsûs (Suruç) ve Hewag (Bozova) ilçelerinde belediye eşbaşkan adaylarını belirlemek için halk oylaması yapıyor.

Aday adaylarının yüzde 50 artı alamadıkları yerlerde seçimler ikinci tura kalırken, Bajarê Nû (Yenişehir) ilçesinde teknik sebeplerden kaynaklı seçim iptal oldu. İptal edilen seçim için delegeler bugün yine sandık başına gitti. Oy kullanımı için 10 sandık kuruldu. Seçime, 4’ü kadın, 10’u erkek olmak üzere 14 belediye eşbaşkan aday adayı katılırken, delegeler aynı zamanda belediye meclis üyelikleri için aday seçiminde bulunacak. Oy kullanma işlemi gün boyunca devam edecek. Saat 17.00’da sandıkların kapanmasıyla oy sayım işlemlerine geçilecek.


PIRSÛS
DEM Parti, Pirsûs (Suruç) ilçesinde belediye eşbaşkan adaylarını belirlemek için halk oylaması yapıyor. Partinin ilçe binasında bulunan Şahin Binici Konferans Salonu'nda yapılan oylamada, 7’Sİ kadın 17 aday adayı yarışıyor. 970 delegenin oy kullanacağı seçimi, DEM Parti milletvekilleri Beritan Güneş Altın ve Adalet Kaya, DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Berivan Bahçeci,  DEM Parti ve DBP  Parti Meclisi (PM) üyeleri, demokratik kitle örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi izledi.

 DBP Kadın Meclisi Berivan Bahçeci, seçim ile ilgili bilgilendirme yaptı. Ardından söz alan DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Beritan Güneş, yerel demokrasinin önemine vurgu yaptı.

 Ardından söz alan belediye eşbaşkan aday adayları kendilerini tanıttı.


HEWAG
Riha'nın Hewag (Bozova) ilçesinde de belediye eşbaşkan adaylarının belirlenmesi için halk oylaması yapılıyor. Partinin ilçe binasında yapılan oylamada, 2 kadın 8 aday adayı yarışıyor. 499 delegenin oy kullanacağı seçimi, DEM Parti Şirnex Milletvekili Zeki İrmez, DEM Parti ve DBP  Parti Meclisi (PM) üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi izledi. Seçim öncesi divan ve sandık görevlileri belirlendi. Şirnex Milletvekili Zeki İrmez, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecride vurgu yaparak, "Tecrit uygulamasının ne hukukta ne de insanlıkta bir yeri yok. Tecrit sadece Sayın Öcalan'a değil, halkımıza, demokrasiye ve hukuka uygulanıyor. Cezaevlerinde devam eden açlık grevlerinden hepimiz sorumluyuz. Her arkadaşımızın asıl gündemi Sayın Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması olmalı. Tecridin son bulması ve Kürt halkının statüye kavuşması için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

 Ardından divan üyesi Mehmet Öner, oy kullanma işlemleri hakkında bilgilendirme yaptı.