Büyük Özgürlük Yürüyüşü: Abdullah Öcalan'ı özgürleştireceğiz!

Büyük Özgürlük Yürüyüşü’nde konuşan DEM Parti Milletvekili Sebahat Erdoğan Sarıtaş, “Sayın Öcalan'ı bu halka unutturamazlar. Sayın Öcalan'ın sesini kısamazsınız, kazanan biz olacağız" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için iki koldan başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü 3’üncü gününde devam ediyor. Qers kolunda yer alan yürüyüşçüler, sabah saatlerinde geldikleri Agirî’nin Bazîd ilçesindeki buluşmanın ardından Giyadîn ilçesine geçti. İlçede büyük bir coşku ve alkışlarla karşılanan yürüyüşçüler, burada bir açıklama yaptı.

DEM Parti Milletvekili Sebahat Erdoğan Sarıtaş, Kürt özgürlük mücadelesinin tarihsel direnişlerine dikkat çekerek, "Yapılan bütün serhildanlar Kurdistan'ın özgürlüğü içindi. Ancak bir birlik olmadığı için amacına ulaşamadı. Ehmedê Xanî de hep Kürtlerin birliğine dikkati çekti. Kürtlerin birlik olması elzem" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 25 yıldır tecrit altında tutulduğunu hatırlatan Sebahat Sarıtaş, "3 yıldır Sayın Öcalan'dan haber alınamıyor. Bu hukuka, insanlığa aykırı. İnsanlık dışı bir şekilde aile ve avukatların cezaevine gitmesi engelleniyor. Amacı biliyoruz. Kürtler eşitlik paradigmasına sahip çıkıyor ve öndersiz kalmak istemiyor. Biz de Sayın Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için yola çıktık. Sayın Öcalan'ı bu halka unutturamazlar. Kirli özel savaşa karşı özgürlük paradigmasının savunmaya devam edeceğiz. Sayın Öcalan'ın sesini kısamazsınız, kazanan biz olacağız" diye konuştu.

Açıklama "Bijî berxwedana Îmralî" sloganıyla son buldu.

Açıklamanın ardından 2015'te Türk polisi tarafından katledilen çocuklardan Muhammed Aydemir ve Orhan Arslan, katledildikleri fırının önünde anıldı.