Bu yürüyüş özgürlük getirecek!

'Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Türkiye halklarını barış ve özgürlük için yürüyüşü desteklemeye çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için Wan'dan yola çıkan 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü', Colemêrg kent merkezine ulaştı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki Dayanışma Dernekleri Federasyonu Eşbaşkanı Emine Kaya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekillerinin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yer aldığı heyet, yolda Çemê Ezo köyünden Cennet Cehennem Vadisi'nin bulunduğu Dêzê köyüne kadar kilometrelerce yürüdü. Yol boyunca “Berxwedan xweş doze” ve “Özgürlük Mahkumları” şarkıları söylendi.

Sonrasında kentin girişine ulaşan heyet, burada kendilerini bekleyen halk tarafından "Colemêrg sizinle gurur duyuyor" sloganları ve zılgıtlarla karşılandı.
Özgürlük Yürüyüşçüleri karşılamanın ardından halkla birlikte DEM Parti İl Örgütü'ne kadar yürüdü. Bu anlarda kitleden "Bijî berxwedana zindanan", "Tecride hayır, barış hemen şimdi", "Direne direne kazanacağız", "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana İmralı" sloganları yükseldi.

Parti binası önüne ulaşan Özgürlük Yürüyüşçüleri burada da "Colemêrg halkı sizinle gurur duyuyor" sloganları ve alkışlarla karşılandı. Heyet üyeleri, kitleye "Biz de sizinle gurur duyuyoruz" diyerek karşılık verdi.

'BU YÜRÜYÜŞ ÖZGÜRLÜK VE BARIŞ GETİRECEK'

Burada halka seslenen DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Colemêrg halkının her zaman mücadeleye ve partisine sahip çıktığını söyledi.
Bayındır, “Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çare gerekli. Bu yüzden de bu yol özgürlük, namus yolu diyoruz. Artık Colêmerg dağları karakolların yeri değil, özgürlüğün, halayların yeri olsun. Bu yüzden de bu yürüyüşün sonunda Kürt halkı, ezilen halklar ve Türkiye halkları için özgürlük olsun” ifadelerini kullandı.

 Yıllardır Kurdistan’da savaşın sürdüğüne dikkat çeken Bayındır, Kürt sorununun demokratik yollarla çözülmesini istediklerini kaydetti. Bayındır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Savaş yüzünden Kürt ve Türk gençleri öldürülmesin, toprağa girmesin. Bu yüzden bu meselenin çözülmesi gerekiyor. Meselenin asıl muhatabı ise Sayın Öcalan. Kürt halkına ve Türkiye halklarına çağrımız var. Bu mesele sadece Kürt halkının değil, herkesin meselesidir. Bu ülkeye barış ve özgürlük gelmesi için yürüyüşe başladık. Çağrımız aynı zamanda Türkiye halklarınadır. Bu yürüyüşe destek versinler. Bu yürüyüş barışın, özgürlüğün yürüyüşü. Bu yürüyüş amacı savaşın sonlandırılmasıdır. Bu sağlanana kadar bu yürüyüşü sizin desteğinizle sürdüreceğiz.”

DEM Parti Colemêrg Belediyesi eşbaşkan adayları Viyan Tekçe ile Sıddık Akış da burada halka seslendi.

 DEM Partî Colemêrg il eşbaşkanları Kadir Şahin ve Hümeyra Armut da tecride karşı direnişi büyütme mesajları verdi.

Özgürlük Yürüyüşçüleri, kent halkı ile düzenlenecek toplantıda bir araya gelecek, yarın Sirnek'in Elkê (Beytüşşebap) ilçesine geçecek.