Gerilla 36 işgalciyi cezalandırdı, Xakurkê’de 17 cenazenin üzerine gitti

Kurdistan Özgürlük Gerillası Xakurkê’de işgalcilere yönelik gerçekleştirdiği operasyonda tepedeki tüm işgalcileri tasfiye edip 17 işgalcinin cenazesinin üzerine gitti; Xakurkê'de 27; Metîna’da ise 9 işgalciyi cezalandırdı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Xakurkê ve Metîna'da gerçekleştirdiği eylemlere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada; “Her mevsimde, her koşulda ve her yerde Apocu fedai ruhla savaşan Kurdistan Özgürlük Gerillası, Xakurkê’de Şehîd Ahmed Rûbar Devrimci Operasyonu’nu, Metîna’da ise koordineli gerilla eylemini gerçekleştirip işgalcilere ağır ve ezici bir darbe vurdu. Demokratik modernite gerillacılığının yüksek yaratıcılığı, zengin gerilla taktiklerini kullanma kabiliyeti ve her türlü zorluğu aşabilen sarsılmaz iradesiyle çetin kış koşullarında da etkili bir performans ortaya koydu. Gerilla ordumuzun öncü komutanlarından Şehîd Ahmed Rûbar yoldaş adına Xakurkê’de gerçekleştirilen devrimci operasyonda; yüksek fetih ruhuyla işgalcilerin üzerine giden operasyon gücümüz bu tepedeki tüm işgalcileri tasfiye edip, tepeyi kontrolü altına alıp, 17 işgalcinin cenazesinin üzerine gidip, toplamda 27 işgalciyi cezalandırıp, birçok silah ve askeri teçhizata el koyup, büyük bir kısmını da imha etti. Metîna’da da koordineli gerilla eylemi ile vurulan 9 işgalci cezalandırıldı” bilgisini verdi. 

HPG Basın İrtibat Merkezi, Xakurkê’de işgalcilere yönelik Şehîd Ahmed Rubar anısına gerçekleştirdiği devrimci operasyona, diğer alanlardaki eylemlere ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntılarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

 Xakurkê bölgesi

* 22 Aralık saat 15:05’te Girê Şehîd Kamuran ve Girê Şehîd Heqî alanındaki işgalcilere yönelik Şehîd Ahmed Rûbar Devrimci Operasyonu gerçekleştirildi. Devrimci Operasyon kapsamında önce Girê Şehîd Kamuran ve Girê Şehîd Heqî’de bulunan işgalciler ağır silahlar ile isabetli bir şekilde vuruldu ve 1 mevzi imha edildi.

Saat 16:15’te Girê Şehîd Kamuran’daki işgalciler üç koldan sızma taktiği ile hedeflendi. Devrimci operasyon kolları ilk olarak işgalcilerin bulunduğu mevzilerin içine sızıp buradaki 2 işgalciyi cezalandırdı. Daha sonra kaçmaya çalışan 1 işgalciyi cezalandırıp, 5 mevzi ve 2 çadırı düşürerek operasyona devam eden operasyon kolları, buradaki işgalcileri cezalandırıp 17 işgalcinin cenazesinin üzerine gitti. Devrimci operasyona katılan profesyonel gerilla gücümüz, işgalcilerin üzerinden kaldırdığı silahları işgalcilere karşı etkili bir şekilde kullandı. Girê Şehîd Kamuran’daki tüm işgalci gücünü tasfiye edip yarım saat boyunca burayı denetiminde tutan devrimci operasyon gücümüz, toplamda 27 işgalciyi cezalandırdı. Devrimci operasyona Apocu fedai ruh ve yüksek cesaretle öncülük eden Memyan yoldaşımız, düşmanın üzerine giderken şehadete ulaştı.

Şehîd Ahmed Rûbar Devrimci Operasyonu’nda işgalcilerin üzerinden 2 adet MPT-55 ferdi silah, 2 adet silah dürbünü, 1 adet BKC silahı, zinciri ve 150 BKC mermisi kaldırıldı. Ayrıca işgalcilere ait 3 adet mobesse kamerası, 1 adet termal dürbün, 1 adet büyük kamera, 1 adet muhabere sistemi ve şebekesi, 1 adet muhabere merkezi, 1 adet radar, 1 adet A4 silahı, 2 adet BKC silahı ve 1 adet büyük bombaatar silahı ise imha edildi.

Ezici bir darbe alan işgalci Türk ordusu, kayıplarının büyük bir kısmını yine kamuoyundan gizlemiş, sadece rütbeli teğmen Ramazan Günay, uzman çavuş Mehmet Serinkan, uzman onbaşı İsmail Yazıcı ve paralı askerler olan Emre Taşkın, Yasin Karaca ve Çağatay Erenoğlu’nun isimlerini açıklamıştır. Ancak Şehîd Ahmed Rûbar Devrimci Operasyonu’nda en az 27 işgalcinin cezalandırıldığı netleştirilmiştir. Ayrıca rütbeli piyade binbaşı Yavuz Tunç, astsubay Samet Emir Sapan, uzman çavuş İbrahim Parıldar, uzman çavuş Emrullah Yıldırım, uzman çavuş Mehmet Ali Bozkurt ve paralı asker Hasan Hüseyin Keskin’in de ağır yaralandığı öğrenilmiştir.

Metîna bölgesi

* 22 Aralık saat 10:00’da Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere yönelik sızma taktiği ile koordineli gerilla eylemi gerçekleştirildi. Yakın mesafeden el bombaları ve ferdi silahlar ile etkili şekilde vurulan 9 işgalci cezalandırıldı. Ayrıca 4 çadır, 2 mevzi ve 1 mobesse kamerası imha edildi.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi

* 20 Aralık saat 10:15’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi.

* 20 Aralık saat 15:00’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar

* 20 Aralık’ta Zap bölgesindeki Şehîd Diyar ve Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ve 3 kez de patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar

* 20, 21 ve 22 Aralık’ta Garê bölgesinin Gundê Çemrobotkî, Gundê Yekmalê, Deşta Kafya alanı 7 kez, Xakurkê bölgesinin Lolan, Girê Rostê, Goşînê alanları 13 kez, Metîna bölgesinin Gundê Bêşîlî, Gundê Şêlazê alanı 2 kez, Qendîl bölgesinin Girê Hîwa, Girê Şehîd Egîd alanı 3 kez olmak üzere toplam 20 kez savaş uçakları ile bombalandı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.