HPG: 1 dron imha edildi, 1 mevzi bombalandı

HPG/YJA Star gerillalarının gerçekleştirdiği eylemlerde patlayıcı yüklü dron da imha edildi, 1 mevzi de darbelendi. İşgalci Türk ordusu ise havadan ve karadan saldırdı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“Zap bölgesi;

16 Ocak saat 10:00’da Şehîd Diyar savaş mevzimizi bombalamak isteyen patlayıcı yüklü dron havada vurularak üzerindeki patlayıcı ile birlikte imha edildi.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

15 Ocak saat 07:00 ve 17:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

16 Ocak saat 09:30 ve 12:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

16 Ocak saat 21:50’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

15 Ocak’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’nda ilerlemek isteyen işgalcilere orta otomatik silahlar ile 3 kez müdahale edildi ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

Xakurkê bölgesi;

13 Ocak saat 17:00’da Girê Şehîd Kamuran’daki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

15 Ocak’ta Zap bölgesindeki Şehîd Diyar savaş mevzimiz 1 kez patlayıcı yüklü dron ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

12, 14, 15, 16 ve 17 Ocak’ta Xakurkê bölgesinin Ava Lolanê, Sinînê, Kolît, Goşînê alanı 12 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 11 kez, Garê bölgesinin Kanîsarkê alanı 1 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna alanı 1 kez olmak üzere toplam; 25 kez savaş uçakları ile bombalandı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.”