HPG işgal harekatına katılan tüm korucuları uyardı!

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk devletinin işgal saldırılarına katılan tüm korucuları uyararak, “Uğursuzca rol oynayacak olan korucuların da bir gün mutlaka yargılanacağı ve hesapsız kalmayacağı bilinmelidir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, işgalci Türk devletinin saldırıları ve gerilla eylemlerine ilişkin bilgi verdi. HPG-BİM ayrıca işgal harekatına katılan tüm korucuları uyararak, korucuları “ işgal saldırılarında kullanılmayı kabul etmemeye” çağırdı. 

Açıklamada gerilla eylemleri ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin şu ayrıntılar verildi:

“1. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

— 19 Mayıs saat 09:15’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mobesse kamera sistemi darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi. 

— 19 Mayıs saat 14:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu

— 19 Mayıs saat 15:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi. 

— 19 Mayıs saat 12:25’te Girê Amediyê Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi. 

2. İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

— 18, 19 ve 20 Mayıs’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 21 kez zehirli kimyasal gazlar, 1 kez patlayıcı yüklü dronlar ve 1 kez de yasaklı patlayıcılar ile bombalandı. Kullanılan kimyasal gazların bir kısmının sarı renkte olduğu tespit edildi. 

— 18 Mayıs günü Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez kimyasal silahlar ile bombalandı. 

3. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

— 18 ve 19 Mayıs’ta Xakurkê bölgesinin Sinînê, Goşînê, Girê Şehîd Şerîf alanı 6 kez, Metîna bölgesinin Dergelê, Golka, Şêlazê, Bazê Direniş Alanları 5 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî, Girê Bahar Direniş Alanları 3 kez, Zap bölgesi 1 kez olmak üzere toplam; 15 kez savaş uçakları ile bombalandı. 

— 18 Mayıs’ta Metîna bölgesinin Golka, Dergelê Direniş Alanları saldırı helikopterleri ile bombalandı.”

Açıklamanın dördüncü maddesinde ise koruculara yönelik uyarılar yer aldı:

“4. İşgalci Türk ordusunun son üç yılda Medya Savunma Alanları’na yönelik geliştirdiği işgal harekatları, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın tarihi direnişi karşısında sonuçsuz kalmıştır. Özellikle gerillanın sonbahardan bu yana geliştirdiği Devrimci Operasyonlar ve etkili eylemler işgalci orduya ağır ve ezici darbeler vurmuş, işgalciler gerilla karşısında tutunamaz hale gelmiştir. Bu tıkanıklığı aşmak isteyen işgalci ordu, yine bilindik yöntemlere başvurmaya, korucuları Medya Savunma Alanları’ndaki işgal harekatına katmaya ve ön cephelere sürerek kullanmaya çalışmaktadır. İşgalci Türk devleti bu politika ile koruculardan kontra ordusu oluşturmayı amaçlamaktadır. Son günlerde Medya Savunma Alanları’na getirilen korucuların bir kısmının isimleri basına yansımıştır. Medya Savunma Alanları’na gelen ve getirilmeye çalışılan diğer korucuların da isimleri bilgimiz dahilindedir. Medya Savunma Alanları’na getirilen ve getirtilmeye çalışan tüm korucuları uyarıyoruz. Hiçbir korucu kendi köyü dışına çıkarılmayı, işgalci ordunun bir emir eri gibi farklı alanlardaki işgal saldırılarında kullanılmayı kabul etmemeli, Başûrê Kurdistan’ın işgali için geliştirilen bu operasyonlara katılmamalı, Medya Savunma Alanları’na gelmemeli ve gerillanın hedefi olan işgalci ordunun mevzilerine girmemelidir. Tarihte, kendi halkına karşı bilerek ve isteyerek silah kullanan ve ülkesinin işgalinde rol oynayarak ihanet eden hiç kimse devrim güçleri tarafından hesapsız bırakılmamıştır. Bu şekilde uğursuzca rol oynayacak olan korucuların da bir gün mutlaka yargılanacağı ve hesapsız kalmayacağı bilinmelidir.”