HPG: Metîna’da 12 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla birliklerinin PKK’nin 45’inci kuruluş yıldönümünü eylemlerle kutladığını belirterek, Metîna’da 12 işgalcinin cezalandırıldığını bildirdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, “Kürt halkına özgürlük, bölge halklarına umut ve temsil ettiği demokratik sosyalizm çizgisi ile tüm insanlığa güç kaynağı olan partimiz PKK’nin 45. kuruluş yıl dönümü Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın eylemleri ile kutlandı” dedi.

Açıklamada, “Metîna bölgesinde büyük bir cesaret ve Apocu fedai ruh ile işgalcileri etkili şekilde vuran güçlerimiz 12 işgalciyi cezalandırdı. Bu eylemde şehadete ulaşan Egîd yoldaşımız, şehitler çizgisinin tavizsiz takipçisi olan partimiz PKK’nin aynı çizgide zafere kadar mücadele edeceğinin ve şehitlerin intikamını yerde bırakmayacağının hakikati olmuştur” diye belirtildi.

HPG-BİM, gerçekleştirilen gerilla eylemler ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntılarını şöyle açıkladı:

 “1. Metîna bölgesi;

— 20 Kasım’da Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere karşı koordineli gerilla taktiği ile baskın eylemi gerçekleştirildi. Birinci eylem kolu; yakın mesafeden el bombası ve ferdi silahlar ile iki mevziyi hedefleyerek vurdu. Bu mevzilerdeki 4 işgalci cezalandırıldı, her 2 mevzi ve 1 mobesse kamerası imha edildi. İkinci eylem kolu; içinde işgalcilerin bulunduğu mevziyi orta otomatik silahlar ile hedefleyerek vurdu ve mevzi içindeki 4 işgalci cezalandırıldı. Üçüncü eylem kolu; alandaki işgalcileri ferdi silahlar ile etkili bir şekilde vurdu. Dördüncü eylem kolu; ferdi ve orta otomatik silahlar ile işgalcileri hedefleyerek vurdu ve burada da 4 işgalci cezalandırıldı. Beşinci eylem kolu da eş zamanlı olarak; alandaki işgalcileri orta otomatik ve ağır silahlar ile hedefleyerek vurdu ve 2 mevzi darbelendi.

Partimiz PKK’nin 45. kuruluş yıl dönümü anısına gerçekleştirilen bu koordineli eylem de, düşmanın üzerine yüksek cesaret ve fedai ruhla yürüyen Egîd yoldaşımız şehadete ulaştı. Ayrıca 12 işgalci cezalandırıldı, 1 mobesse kamerası ve 2 mevzi imha edildi, 3 mevzi de darbelendi.

2. İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

— 18 ve 19 Kasım’da Metîna bölgesinin Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 3 kez patlayıcı yüklü dron ile bombalandı.

— 19 Kasım’da Metîna bölgesinin Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 8 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

3. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

— 19 ve 21 Kasım’da Xakurkê bölgesinin Şehîd Şerîf, Ava Lolanê alanları 3 kez, Metîna bölgesinin Gundê Dergelê alanı 1 kez olmak üzere; toplam 4 kez savaş uçakları ile bombalandı.

— Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.