HRE savaşçısı Brûsk Meydana, Efrîn’de şehit düştü

Efrin Kurtuluş Güçleri (HRE), Brûsk Meydana’nın (Xalid Şêx Dada) isimli savaşçılarının Efrîn bölgesinde 23 Temmuz günü şehit düştüğünü açıkladı.

ŞEHİT AÇIKLAMA

Yazılı bir açıklama yapan HRE, “23 Temmuz 2024 tarihinde Efrîn bölgesinde şehadete ulaşan yoldaşımız Brûsk Meydana’yı saygıyla anıyoruz” dedi. 

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Yoldaşımız Brûsk Meydana, Çağın Direniş kenti Efrîn’de, Kürt özüne bağlı yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Özgürlük saflarına katılımıyla tanınan bir aileden gelen yoldaşımız, bu kültür ve geleneğe bağlı büyüdü ve şekillendi. Rojava Devrimi’nin başlaması ve Rêber Apo’nun düşüncelerinin bölgede hayat bulmasıyla birlikte, Önderlik ve şehitler gerçeğinin bilincinde derinleşen Brûsk yoldaşımız, özellikle düşmanın halkımıza yönelik saldırılarına yakından tanıklık etmesiyle arayışlarını daha da güçlendirdi. Bu ilkeler doğrultusunda yoldaşımız, bu halkın bir bireyi olarak bunu kendisine esas almış, bir Kürt genci olarak devrim faaliyetlerinde kendisinin de yerini alması gerektiğini düşünmüş ve böylece devrimin saflarına katılmıştır.

Devrimin birçok zorlu sürecinde özgürlük saflarında yer alan Brûsk yoldaşımız, 2016 yılında Şehba’yı özgürleştirme hamlesinde ve DAİŞ’e (2016) karşı savaşta, ayrıca Efrin Direniş Çağı sürecinde omuzlarına düşen görevleri layıkıyla yerine getirdi.

Brûsk yoldaş, sadece savaşmakla görevlerini yerine getirmekle kalmayıp, devrimci hayatı boyunca yoldaşlarına karşı dürüst ve samimi duruşuyla da örnek olmuştur. Fedakarlığı ve hayattaki doğallığı ile arkadaşlarına sürekli destek olmuş ve sevilen bir yoldaş olmuştur.

Yaşamı ve mücadelesiyle bizlere miras bırakan Brûsk’un yoldaşlığına layık olacağımıza ve onun mücadele tarzını özgürlük mücadelemizin temeli haline getireceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz. Şehitlerin mirasını sahiplenmek ve yaşatmak, yalnızca zaferle mümkündür. Şehit yoldaşlarımızın hayallerine ve amaçlarına ulaşmak için, kararlılıkla mücadele edeceğiz. Bu bağlamda, şehit Brûsk’un değerli ailesi başta olmak üzere, tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz.”

HRE, şehit savaşçının kimlik bilgilerini şöyle açıkladı:

Kod Adı: Brûsk Meydana

Adı ve Soyadı: Xalid Şêx Dada

Anne Adı: Emîne

Baba Adı: Mihemed

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn Bölgesi / 23 Temmuz 2024.