HSM: 51. Önderlik Newrozu kutlu olsun!

HSM Karargah Komutanlığı: Serhildan ruhuyla Newroz ateşini büyüten halkımızın ve halkımızın dostlarının Newroz Bayramı’nı kutluyor ve zafer ruhuyla özgürlük mücadelesini yürüten tüm güçlere yeni Newroz yılında üstün başarılar diliyoruz.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, “Önder Apo’nun bir Newroz günü başlattığı özgürlük mücadelesi, PKK olarak somutlaşmış ve yarım asırlık süreci tamamlamıştır. Önder Apo’nun yürüyüşü Newroz yürüyüşü, kurduğu PKK ise bir Newroz Partisi’dir. Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ın Amed Zindanında yaktığı Newroz ateşi Kurdistan’ın dağlarında ve ovalarında direniş ateşine dönüşmüş, dalga dalga yayılarak soykırım kıskacına alınmış ve yok oluşun eşiğine getirilmiş halkımızın tarih sahnesine görkemli bir şekilde dönüşünün müjdecisi olmuştur. Newroz ateşini bedenleriyle yakarak Newroz geleneğimizin yaratıcısı olan Büyük Newroz Şehitlerimiz Mazlum, Zekiye, Rahşan, Ronahî, Berîvan ve Sema yoldaşlar şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor; başta özgürlük mücadelemizi Newroz ateşiyle tutuşturan Önder Apo’nun, değerli şehit ailelerimizin, yarım asırdır soluk soluğa bir mücadele içinde olan direngen Kurdistan halkımızın, tüm insanlık dışı saldırılara rağmen her alanda fedaice mücadele eden yoldaşlarımızın, değerli dostlarımızın ve Newroz geleneğine inanan tüm halkların Newroz Bayramı’nı kutluyoruz” dedi.

“Önder Apo’nun 1973 yılında Ankara Çubuk’ta gerçekleştirdiği ilk toplantıyla başlayan tarihi özgürlük yürüyüşümüz, 2023 Newroz’uyla birlikte 50. yılını geride bırakmıştır” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Hiçbir umut kırıntısının olmadığı ve faşizmin hüküm sürdüğü amansız koşullarda Önder Apo’nun insan üstü bir iradeyle başlattığı ve yarım asırdır nefes nefese yürüttüğü tarihi mücadele bugün Kurdistan’ı aşarak ezilen halkların, kadınların ve gençlerin özgürlük umudu haline gelmiştir. Asimilasyon, inkâr, imha ve soykırım saldırılarıyla tarihin en acımasız işkencelerine maruz kalan halkımız, Partimiz PKK ile yeniden dirilmiş ve zulme karşı direnen Newroz Halkı haline gelmiştir. On binlerce yiğit Kürt gencinin gerektiğinde hiç çekinmeden kanlarını damla damla akıtarak, bedenlerini dirhem dirhem eriterek bugünlere getirdiği Kurdistan Özgürlük Mücadelemiz, zafer çizgisinde tereddütsüz yürüyerek Newroz Partisi olduğunu kanıtlamıştır. 2022 yılının her gününde Newroz direniş ruhuyla mücadele eden, sömürgeci Türk ordusunun bütün savaş ve ahlak kurallarını hiçe sayan insanlık dışı saldırılarına Apocu iradeyle karşı koyarak işgale ve işgalciye geçit vermeyen Kurdistan Özgürlük Gerillası, ülkemizin her karış toprağını fedaice savunmuştur. Önder Apo’nun çok veciz bir biçimde ‘’Jin, Jiyan, Azadî’’ diyerek formüle ettiği özgür kadın çizgisi, dört duvar arasına hapsedilmiş, kölelik zincirleriyle bağlanmış ve iradesi yok sayılmış kadın gerçeğinin Newroz ateşi sayesinde büyük serhildanını, gerçek özüyle buluşmasını ve özgürlüğe kalkışını sağlamıştır.

KURDISTAN ÖZGÜRLÜK GERİLLASI APOCU ÇİZGİDE YÜRÜYEREK NEWROZU KARŞILAMAKTADIR

2022 yılını büyük fedakârlık ve fedailik çizgisindeki mücadeleyle tamamlayan Kurdistan Özgürlük Gerillası, 2023 baharında da Apocu ideolojiyi esas alıp ölümsüz şehitlerimizin mücadele mirasına sahip çıkma ve Apocu çizgide yürüyerek zafere taşıma kararlılığıyla yeni bir Newroz’u karşılamaktadır. Bakurê Kurdistan’da ve Medya Savunma Alanları’nda profesyonel timlerle arazide, savaş tünel ve mevzilerinde işgalcilere karşı tarihi bir direniş sergileyen güçlerimiz, kutsal Kurdistan topraklarını işgale ve işgalciye geçit vermeyen direniş kalelerine dönüştürerek savunmaya devam edecek ve zalim Dehaklar’ın saltanatına mutlaka son verecektir.

Apocu fedai ruhla ölümsüz şehitlerimizin mücadele çizgisinde zafere kilitlenmiş Kurdistan Özgürlük Gerillası, Özgür Önderlik ve Özgür Kurdistan hedefine ulaşıncaya kadar kesintisiz mücadelesini kararlılıkla devam ettirecektir. Son yıldaki büyük direnişimizin ölümsüz komutanları Sara, Rûken, Rojbîn, Yaşar, Şevger, Arjîn, Roza, Numan, Raperîn ve Delîl Zagros yoldaşlarımız zafer yürüyüşleriyle mücadelemizin Newroz ateşini daha da gürleştirmiş ve Apocu iradenin yenilmezliğini bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Serhildan ruhuyla Newroz ateşini büyüten halkımızın ve halkımızın dostlarının Newroz Bayramı’nı bir kez daha kutluyor ve zafer ruhuyla özgürlük mücadelesini yürüten tüm güçlere yeni Newroz yılında üstün başarılar diliyoruz.”