HSM: Her koşul altında şehitler çizgisinin takipçisi olacağız!

Ulusal Kahramanlık Haftası'nı kutlayan HSM Karargah Komutanlığı, “Mazlum Doğan ve Mahsum Korkmaz yoldaşlar şahsında şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyor, her koşul altında şehitler çizgisinin takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, “Kürt halkına yüzlerce yıldır dayatılan baskı, zulüm, işkence, kölelik ve sömürge uygulamaları son yüz yılda ulus-devlet cenderesine alınarak sistematik soykırım saldırılarına dönüşmüştür. Ülkemiz Kurdistan’ın parçalara bölündüğü, on milyonları bulan halkımızın yok sayıldığı, dilinin, kültürünün, kimliğinin inkar edildiği ve tüm dünyanın bu vahşete sessiz kaldığı bir ortam yaratılmıştır. Kürt halkı son yüz yılda bu vahşete karşı sayısız direniş ve serhildan geliştirmiş, ancak çok değerli bireysel kahramanlıklar sergilemesine rağmen başarılı olamamış ve Kurdistan ölüm sessizliğine bürünmüştür. Özgürlüğe olan inancın yitirildiği, Kürtlüğün utanılası bir kimlik haline getirildiği, ulusal görevlere sahip çıkılmadığı ve özgürlük mücadelesini vermenin intihar sayıldığı umutsuzluklar ortamında bundan yarım asır önce Önder Apo’nun mucizevi ve tarihi çıkışı gerçekleşmiştir. Önder Apo, Kürt halkının içine düşürüldüğü umutsuzluk ve mutlak kölelik durumunu çocuk yaşlarda bilince çıkarmış, halkının acısını yüreğinin derinliklerinde hissetmiş, bu duruma büyük bir öfke duymuş, bilincini ve duygularını Kurdistan tarihinin en anlamlı çıkışı olan PKK hareketine dönüştürerek cevap vermiştir” dedi.

PKK ŞEHADETLERİ VE HEYBETLİ YÜRÜYÜŞÜYLE KAHRAMANLAR HAREKETİ HALİNE GELDİ

HSM açıklamasında şu hususlar belirtildi:

“Önder Apo, Kürt halkının boğazına dayatılan soykırım bıçağından kurtulmasının, varlığını korumasının ve özgürlüğünü sağlamasının kolay olmadığını görmüş, sıradan bir çabayla başarılamayacağını anlamış ve Kurdistan tarihinden büyük dersler çıkararak destansı bir yürüyüş örgütlemiştir. Önder Apo’nun fedai ruhla yaptığı çıkış, Apocu hareketin önder kadrolarının kahramanlık eylemleriyle mücadele geleneğine dönüşmüş, bu gelenek şehitlerin kahramanlık çizgisi halini alarak zafere yürüyen özgürlük davamızın rotasını tayin etmiştir. Apocu hareketin çıkışıyla tüm Kurdistan’da kahramanlık düzeyinde seyreden mücadelemiz bağrından çıkardığı büyük kahramanlık abideleri sayesinde bugünlere gelmiştir. PKK ile birlikte Kürt tarihindeki bireysel kahramanlık çıkışları kahramanlık örgütüne, tarzına, temposuna, düşüncesine, duruşuna, gelenek ve çizgisine dönüşmüş; PKK büyük şehadetleri ve heybetli yürüyüşüyle son yarım asırdaki tarihe damgasını vuran kahramanlar hareketi haline gelmiştir.

Kürt halkı, Çağdaş Kawa Mazlum Doğan yoldaşın 21 Mart’ta gerçekleştirdiği büyük Newroz eylemi ile Kurdistan gerillasının efsanevi büyük komutanı Egîd (Mahsum Korkmaz) yoldaşın şehadet günü olan 28 Mart arasındaki haftayı Kahramanlık Haftası olarak kutlamaktadır. Mazlum ve Egîd yoldaşların tarihe geçen fedai duruşları ve kahramanlık eylemleri Apocu ideolojinin somutlaşan hakikatleri olmuştur. Mazlum yoldaş, hiçbir imkanın olmadığı, en insanlık dışı işkencelerle teslimiyetin dayatıldığı ve insanların vahşice sindirildiği bir ortamda 21 Mart 1982’deki eylemiyle Newrozlaşmış ve PKK’nin direniş çizgisini ortaya koymuştur. Komutan Egîd yoldaş ise, Mazlumların, Kemallerin, Hayrilerin, Saraların ve Dörtlerin direniş çizgisini Kurdistan dağlarına taşırmış, Şanlı 15 Ağustos Atılımına öncülük ederek zafer gerillacılığı temelinde fedai savaş tarzını başlatmıştır. Partimiz PKK’nin Önder kadroları ve büyük şehitleri olan Mazlum Doğan ve Mahsum Korkmaz yoldaşlar şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, Kürt halkının ve tüm yoldaşlarımızın Ulusal Kahramanlık Haftası’nı kutluyoruz.

Mazlum ve Egîd yoldaşlar, özgür halk iradesini kişiliğine sığdırmasını bilen seçkin halk önderleri olarak daima mücadelemize öncülük ve gerilla ordumuza komutanlık yapmıştır. Mazlum ve Egîdlerin kahramanlık eylemleriyle yol alan mücadelemiz, bugün tüm Kurdistan’a yayılıp sömürgeci soykırımcı düşmana her yerde vuran ve emsalsiz bir cesaretle savaşan fedailer ordusunu yaratmıştır. 2022 yılında Sara Tolhildan Goyî ve Rûken Zelal yoldaşların büyük fedai eylemleri, Rohat, Şevîn, Şaristan, Navdar, Şervan, Egîd, Agir, Fedakar, Mizgîn, Rûmet, Fedai, Armanc, Eylem, Viyan, Agir, Rûstem, Mîrza, Mahîr, Nalîn, Koçer, Hêzil, Siyabend, Laşer, Çiya, Binevş, Ekin, Bager, Avzem, Dilşad, Dilşerda, Azad, Kahraman, Zagros, Dîdar, Özgür, Zemanî, Zerdeşt, Berfîn, Adil, Ahmed Rûbar, Avareş, Masîro, Güven, Vorîn, Seher, Jiyan, Evîndar, Ekin, Dilda, Şiyar, Rojhat, Ali, Baz, Helbest, Doğan, Rojda, Karker, Berçem, Jînda, Ronahî, Rêzan, Çayan, Şahin, Sara, Diren, Arjîn, Mardin, Çekdar, Ezda, Tîrêj, Şaho, Adar, Dicle, Diren, Nurî, Sîpan, Rahime, Piling, Aso, Evîn, Fuat, Mîrxan, Bedreddin, Aydın, Rûbar, Cîger, Mawa, Sedat, Delal, Rêber, Mazlum, Rûksen, Bager, Newzat, Egîd, Armanc, Rêvan, Êrîş, Mem, Bilind, Ciwana, Peyman, Agirî, Çavrê, Toprak, Militan, Nejwan, Serxwebûn, Sema, Erdal, Dilgeş, Adar, Heqî, Eylem, Medya, Amed, Binevş, Baran, Agir Tilezer, Ali Haydar, Göksu, Avent, Tîrêj, Ferman, Sabrî, Jînda, Helmet, Dilşêr Reqa, Rojbîn, Sıla, Harun, Rûken, Şervan, Rênas, Delîl, Yaşar, Arjîn ve Şevger yoldaşlar şahsında somutlaşıp sembolleşen büyük kahramanlık duruşları Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın fedai ruhla kahramanlık çizgisindeki yürüyüşünün adı olmuştur. Şehit yoldaşlarımızın büyük kahramanlık eylemleri ve fedai duruşları Apocu kahramanlık çizgisinin yenilmezliğini bir kez daha ispatlamıştır.

HER ŞEHADET HALKASINI BÜYÜK İNTİKAM VE BAŞARMA GEREKÇESİ DÜNÜŞTÜRECEĞİZ

Kurdistan Özgürlük Gerillaları olarak; Mazlum Doğan yoldaşın yüksek parti bilinci, amaca bağlılığı, Önder Apo ile doğru yoldaşlığı ve ortaya koyduğu direniş ruhu her zaman her yerde mücadele kılavuzumuz olmaya devam edecektir. Gerilla tarzının zaferine olan inancın, ısrarın, cesaretin, kararlılığın, Apocu çizgiye sonsuz bağlılığın, saldırı ruhunun ve başarı tarzının adı olan Egîd yoldaşın çizgisi asla şaşmayan yolumuz olacaktır. Mazlum ve Egîd yoldaşın anılarının anlam ve değerini daha iyi kavrayıp, hiçbir zaman geriye düşüşü kabul etmeden hep ileriye gitmeyi esas alacağımızı, her şehadet halkasını büyük bir intikam ve başarı gerekçesine dönüştürerek zafer gerillacılığını bir hakikat haline getireceğimizi belirtiyoruz.

Newroz ateşinin yüksek görkemi ile yeni bir mücadele yılına girerken özgürlük gerillaları olarak; Mazlum Doğan ve Mahsum Korkmaz yoldaşlar şahsında şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyor, her koşul altında şehitler çizgisinin takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz. Bu inanç ve kararlılıkla Mazlum ve Egîdlerin çizgisinde mücadele yürüten tüm halkımızın ve yoldaşlarımızın Kahramanlık Haftası’nı bir kez daha kutluyor, Önderlik Newrozu’nu görkemli bir şekilde kutlayarak Önder Apo’nun İmralı’daki kahramanca direnişini selamlayan ve kahramanlarına sahip çıkan yurtsever halkımızı yürekten selamlıyoruz.”