HSM devrimci operasyonu kutladı, ‘2024 tarihi bir süreç olacak’ dedi

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı (HSMKK), Zap’ta işgalcilere karşı gerçekleştirilen devrimci operasyonu kutlayarak, “Mücadelemiz açısından sıradan bir yıl olmayacağı şimdiden belli olan 2024 yılında tarihsel bir sürece girdiğimiz kesindir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan HSMKK, en az 61 işgalcinin cezalandırıldığı devrimci operasyonu gerçekleştiren tüm komutan ve savaşçılara yönelik bir mesaj verdi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Öncelikle Şehîd Helmet Dêreluk Devrimci Operasyonu’na Apocu fedai ruh ve yüksek cesaretle katılan, kahramanca savaşarak şehadete ulaşan Serxwebûn Serhed ve Rizgar Çavreş yoldaşlarımızı saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Şehitlerimize verdiğimiz bağlılık, amaçlarını başarma ve anılarını daima yaşatma sözümüzü Serxwebûn ve Rizgar yoldaşlar şahsında bir kez daha yineliyoruz.

12 Ocak günü Zap’ta gerçekleştirdiğiniz Şehîd Helmet Dêreluk Devrimci Operasyonu işgalci Türk ordusuna ağır darbe vurmuş ve faşist AKP-MHP rejimini sarsan çok başarılı bir devrimci operasyon olarak mücadele tarihimize geçmiştir. Apocu saldırı ruhu, ani ve keskin vuruş tarzıyla düşmanın konumlandığı tepenin fethedilerek tamamen ele geçirilmesi, buradaki düşman gücünün hepsinin tasfiye edilmesi, 61 işgalcinin cezalandırılması, onlarca silaha, askeri malzemeye el konulması ve geri kalan tüm askeri teçhizatın da ateşe verilerek imha edilmesi devrimci operasyonun başarı düzeyini ortaya koymuştur. Şehîd Helmet Dêreluk Devrimci Operasyonu son yılların en başarılı eylemi olduğu gibi, gerillanın taktik performans açısından ulaştığı en yüksek düzeyi sergilemiştir. Bu devrimci operasyon; Apocu fedailik, saldırı ruhu, taktik düzeyin ustaca uygulanması, vuruş tarzı ve profesyonelliği ile mükemmel bir düzeyi yakalamıştır.  

Aynı zamanda devrimci operasyonun an be an kayıt altına alınması, cezalandırılan işgalcilerin ve savaşın hakikatinin tümüyle belgelenmiş olması da önemli bir başarıdır. Bu sayede devrimci operasyonun sonuçları faşist AKP-MHP rejimi ve Türk ordusu tarafından gizlenmeye çalışılmış olsa da, tüm özel savaş yalanlarını açığa vurup gerillanın kudretini gözler önüne sermiştir.

Mücadelemiz açısından sıradan bir yıl olmayacağı şimdiden belli olan 2024 yılında, tarihsel bir sürece girdiğimiz kesindir. Yeni yıla böylesine başarılı bir devrimci operasyonla girilmesi, yıl mücadelesine yön verdiği gibi, başarının yolunu da göstermiştir.

Bu temelde Şehîd Helmet Dêreluk Devrimci Operasyonu’na katılan tüm komutan ve savaşçıları, bu devrimci operasyonun her aşamasında emeği geçen tüm yoldaşları kutluyoruz. Tüm yoldaşları en içten devrimci duygularla selamlıyor, daha büyük başarılar elde edeceğine yürekten inanıyor ve üstün başarılar diliyoruz.