HSM: Fazıl yoldaş hakiki bir Apocuydu!

Komutan Fazıl (Ahmet Şeker) saygıyla anan HSM Karargah Komutanlığı “Duruşu, hal hareketleri ve yaşamıyla insanların yüreğine hitap ederek kazanmasını bilen hakiki bir Apocuydu” dedi.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı açıklaması şöyle:

"Kurdistan Özgürlük Mücadelemizde ve meşru savunma savaşımızda çok büyük bir emeğin ve rolün sahibi olan Fazıl (Ahmet Şeker) yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Öncelikle Fazıl yoldaşın değerli ailesine, Botan halkımıza, yurtsever Kurdistan halkına ve her alanda mücadele eden tüm yoldaşlarımıza başsağlığı diliyoruz. Fazıl yoldaş şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Apoculuğun yüksek insani meziyetlerini kişiliğinde barından yetkin militan, cesur savaşçı ve öncü komutan Fazıl yoldaş, Kürt yurtseverliğinin derin olduğu Botan’ın Cûdî dağı eteklerindeki Gite köyünde dünyaya geldi. Dörde parçalanmış ülkemizin Bakur, Başûr ve Rojava parçalarının kesiştiği bir üçgende yer alan Gite köyünün, zengin kültürel ortamında büyüdü. Kurdistan’ın her parçasında gelişen Kürt direnişlerine destek olan, aktif rol alan, Özgür Kurdistan hayalini daima yüreğinde büyüten Botan halkı Apocu hareketin bölgede gelişmesiyle birlikte PKK ile derin gönül bağları kurdu. Türk devleti özgürlük hareketimizin bölgede gelişimini engellemek için Gite köyünü koruculaştırıp özgürlük mücadelesine karşıt konuma getirmeye çalışmışsa da Gite köyü yurtseverlik bilincini korudu. Fazıl yoldaşımız böyle bir toplumsal zeminden çıkış yaptı.

FAZIL YOLDAŞ BİR HALK KAHRAMANI OLDU

Fazıl yoldaş, Botan halkının kadim yurtseverlik değerlerini, bozulmamış toplumsal özünü ve halk yiğitliğini şahsında Apocu ideoloji ile birleştirerek bir halk kahramanı oldu. Savaşçılıktan başlayarak adım adım savaş pratiği içerisinde yetişen, tüm tecrübelerini bizzat deneyimleyerek yanı başında şehadete ulaşan sayısız yoldaşından alan Fazıl yoldaş, eylemci karakteri ve kişiliğiyle tanınan bir ARGK komutanı oldu. Yüzlerce yoldaşına öncülük ederek Botan’ın efsaneleşen bir komutanı haline geldi. Apocu fedai ruhu keskin saldırı tarzına dönüştürerek düşmana sayısız darbeler vurdu, düşman üzerinden silah kaldırmayı bir gelenek haline getirerek düşman gücüne iradesini kabul ettirdi, savaş gerçeğini inkar edilemez bir biçimde ortaya koydu, Botan’ın birçok bölgesinde birinci derecede sorumluluk aldı, sayısız başarılı eylemin planlayıcısı ve bizzat uygulayıcısı oldu. Kemal Pir yoldaş gibi gözü pek, direngen, kabına sığmayan, hep en önde mücadeleye ve çalışmaya katılmayı esas aldı. Komutan Egîd arkadaş gibi büyük cesaretle düşmanın üzerine yürüyen ve intikam ruhuyla ağır darbe vurarak zafer yaratan komutanımız oldu.

BİR DERVİŞLİK ABİDESİYDİ

Haki Karer yoldaşın Apocu harekete kazandırdığı “bir lokma bir hırka” ile mücadele etme felsefesini Kurdistan dağlarında en derinden yaşayarak pratikleştirdi. Her değeri koruyan, bunları daha fazla mücadele etme temelinde değerlendiren, en zor anlarda yoldaşlarıyla paylaşan ve sürekli olarak değerleri büyütme mücadelesi veren bir komutanımızdı. Yaşamın her anında ileriyi düşünen ve uzun soluklu mücadele etmenin hesabını yapan bir dervişlik abidesiydi. Mütevazı kişiliği, paylaşımcı karakteriyle yoldaşlarının tüm ihtiyaçlarından kendini sorumlu gören, denetimindeki savaşçıların her şeyiyle ilgilenen, yoldaşlarına hizmet etmekten büyük moral alan ve bu yüzden tüm yoldaşlarının büyük sevgisini ve yüksek saygısını kazanan bir komutanımızdı. Fazıl yoldaş mücadele içerisinde geçirdiği yılların verdiği birikim ve tecrübeyle beraber Önder Apo eğitiminden geçmiş, PKK’nin ideolojik, örgütsel ve politik çizgisini özümsemiş ve tüm bunları şahsında bir kimlik haline getirmişti. Duruşu, hal hareketleri ve yaşamıyla insanların yüreğine hitap ederek kazanmasını bilen hakiki bir Apocuydu.

Fazıl yoldaş ARGK’nin efsane yaratan komutanlarından olduğu kadar, HPG’nin geliştirdiği yeni dönem gerillacılığına da öncülük eden, yeni taktik açılımları, kazandıran savaş anlayışını geliştirebilen bir komutanımızdı. Askeri dehası, yüksek öngörüsü, taktik zekası ve tüm bunları büyük yaratıcılıkla pratikleştirebilmesi onu eşsiz bir komutan haline getirdi. 1 Haziran 2004 hamlesini geliştirme temelinde Heftanîn’e geçip Botan’a yönelmiş, öncülük yaparak sorumluluk üstlenmiş, ardından 2005 yılında Colemêrg bölgesine geçerek hamleyi yeni bir aşamaya taşırmıştır. Bizzat birçok eylem ve çatışmaya katılarak yer almış, başarılı bir pratiği yaratmıştır. Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın yeraltı hazırlıklarına dayanarak tünel savaş tarzıyla Türk ordusuna geçit vermeyen düzeyinin bugünlere gelmesinde Fazıl arkadaşın daha 2007’lerde bu çalışmalara verdiği önem ve bizzat kendisinin emektarlığını yapmasının büyük payı vardır. Türk ordusunun 2008 Şubat’ında Zap’a dönük geliştirdiği işgal harekatında tarihi bir bozgunu yaşamasının mimarı ve komutanıydı. Kendisi bizzat Şikefta Birîndara’da düşman saldırısını büyük bir kararlılıkla karşılamış, denetimindeki gücü en yüksek motivasyonla savaştırarak sadece işgal harekatını boşa çıkarmamış, Türk ordusuna unutamayacağı tarihi bir darbe vurmuştur. En zor alanlarda, imkansızlıklar ortamında asla çaresiz kalmayan, umudu yaratmasını bilen, bunu sadece söz düzeyinde değil emeğiyle de pratikleştirip bir hakikat haline getirmesini bilmiştir. Özü, sözü, eylemi ve pratiğinde büyük bir tutarlılığı geliştirmeyi temel karakteri haline getiren Fazıl yoldaş, zafer yaratan gerillacılığın ve onun komutanlığının adı olmuştur. Hakeza Fazıl yoldaş, 2011 yılında İran güçlerinin Qendil’e yönelik yaptığı saldırıyı da geliştirdiği mevzilendirme sistemi ve hazırladığı gerilla gücüyle doğru tarzda bir savunma sistemi geliştirerek boşa çıkarmasını bilmiştir.  

BİR KURDİSTAN KOMUTANI

Bir Kurdistan komutanı olan Fazıl yoldaş, faşist çeteler Kuzey-Doğu Suriye halklarına karşı soykırım saldırıları geliştirince halkımızın direnişini büyütmek, bu mücadelede yer almak, onlarca yıllık birikim ve tecrübesini halkımızın hizmetine koymak için harekete geçmiştir. Bu mücadeleye de fedaice katılmış, sonuç alan ve başarılar yaratan tarzın komutanı olmasını bilmiş, öncülük görevini layıkıyla yerine getirerek binlerce savaşçıyı eğitip halkımıza karşı geliştirilen saldırıları püskürtmeyi başarmıştır.

Bir ömre sayılamayacak kadar başarıyı sığdıran Fazıl yoldaş, Botan’dan Zagroslar’a, Qendil’den Heftanîn’e, Kurdistan’ın her parçasında üst düzeyde sorumluluk almış, nice savaşları koordine etmiş, yüzlerce savaşçı ve komutan yetiştirmiştir. Mücadelemizin ihtiyaçları nerede olmasını gerekli kılmışsa, tereddütsüz bir şekilde ve büyük bir coşkuyla oradaki görevlere koşmuştur.

Kurdistan’ın her yerinde mücadele ederek ve başarılar yaratarak bir Kurdistan Komutanı olmayı başaran Fazıl yoldaşımız, 54 yıllık yaşamının 34 yılını soluk soluğa mücadele ederek geçirmiştir. Halkımızın ve tüm yoldaşlarının yüreğinde unutulmayacak derin izler bırakmıştır. Fazıl yoldaşla omuz omuza savaşma onuruna ve şansına erişmiş yoldaşları olarak, her daim Fazıl yoldaşın takipçisi olacağımızın, onun şahsında pratikleşen doğru komuta tarzını kendimize örnek alacağımızın ve zafer gerillacılığını bir hakikat haline getirerek amaçlarını mutlaka başaracağımızın sözünü veriyoruz.”