KNK, Başûr’da sivillerin katledilmesini kınadı

Türk devletinin, KDP’nin rızasıyla ayrım gözetmeksizin sivilleri hedef alıp, yaşadıkları bölgeyi insansızlaştırıp işgale hazırlamak istediğini belirten KNK, tüm Kürt ve Kurdistan güçlerine, Irak yetkililerine, bu saldırılara karşı güçlü bir tavır sergilem

Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Yürütme Konseyi, Başûrê Kurdistan’da iki sivilin savaş uçaklarıyla katledilmesini kınadı. KNK, “İşgalci Türk devleti, KDP hükümeti ve yetkililerinin yardım ve işbirliğinden cesaret alarak Kürtleri katlediyor” diyerek Irak devleti ve tüm Kurdistan güçlerine seslendi.

KNK Yürütme Konseyi’nin açıklaması şöyle: “İşgalci Türk devletinin savaş uçakları 21 Şubat 2024'te bir kez daha Behdînan bölgesinde sivillere saldırarak Dinart'ın Kafya köyünden Beşir Umer Ali ve Arif Teha isimli iki vatandaşımızı şehit etti. Şehit olanlar sivildi ve köylülerle birlikte bahçe ve tarlalarında çalışıyorlardı.

İşgalci devletin saldırılarıyla sivilleri hedef alması ilk değil. Son yıllarda aynı bölgede 1500'e yakın sivil bu tür saldırılara maruz kaldı ve yaşamını yitirdi. Kürdistan Ulusal Kongresi olarak bu saldırıları kınıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz.

İşgalci Türk devleti, KDP hükümeti ve yetkililerinin yardım ve işbirliğinden cesaret alarak Kürtleri katlediyor!

Türk devletinin saldırılarının amaç ve hedefleri çok açık ve nettir; ayrım gözetmeksizin tüm sivilleri hedef alıp soykırım yapmak, sivil nüfusun yaşadığı bölgeyi insansızlaştırıp işgale hazırlamak istiyor.

Açıktır ki, Türk devletinin bu saldırıları KDP iktidar ve otoritesinin rızasıyladır. KDP hükümeti ve yetkililerinin bölgeye ve sivil nüfusa sahip çıkmamasının nedeni budur ve bugüne kadar bu saldırılara karşı herhangi bir tavır sergilememiş ve kınamamıştır.

Bu nedenle Kurdistan halkının çıkarlarını savunan ve sahip çıkan tüm Kürt ve Kurdistan güçlerine, bu saldırılara karşı güçlü bir tavır sergilemeleri ve kınamaları çağrısında bulunuyoruz!”