KNK: CPT ve AK görevini yerine getirmeli-YENİLENDİ

KNK, son toplantısında İmralı tecridini ana gündem yaparak, "CPT ve Avrupa Konseyi'ni(AK) görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılmalı" dedi.

KNK Yürütme Konseyi, 14-15 Ocak 2023’te gerçekleştirdiği toplantısının sonucunu yazılı bir açıklamayla duyurdu.

Açıklamada, toplantının üyelerin büyük bir çoğunluğuyla yapıldığı belirtildi.

KNK'nin açıklaması şöyle:

“Türk devleti Rojava’ya yönelik tehdit ve saldırılarını pervasızca sürdürüyor ve Rojava’nın tümünü işgal etmeyi amaçlıyor. Türk devletinin aynı zamanda Güney Kurdistan yönelik saldırıları da devam ediyor ve bu saldırılarda kimyasal silahlar ve uluslararası düzeyde yasaklanmış bombalar kullanılıyor.
KNK, Türkiye’deki gelişmeleri de ele almış, Kuzey Kurdistanlı siyasetçilere ve halka yönelik saldırıları değerlendirmiştir. Türkiye ve Kuzey Kurdistan'da demokrasiye dair hiçbir iz bırakılmamıştır. AKP-MHP faşist iktidarı sistematik bir şekilde Kürt halkının dilini ve kültürünü yasaklıyor, Kürtlerin varlığını reddediyor.
Rojava, Şengal ve Maxmur’a yönelik saldırılar artmıştır ve saldırılarda her türlü kimyasal silah kullanılmaktadır. Rojava’ya yönelik tehditler artmış ve Rojava işgal edilmek istenmektedir.

Konsey toplantısında Irak ve Güney Kurdistan’daki gelişmeler ile Şengal’e yönelik saldırılar değerlendirilmiştir. Türk devleti, KDP iktidarı ve Irak merkezi hükümeti arasında düzenlenen 9 Ekim Antlaşması, tehlikeli boyutlara ulaşmıştır.
Doğu Kurdistan’da aynı yöntemlere zorbalık ve zulüm devam etmektedir. Konsey, Kurdistan’ın her parçasındaki bileşenlerine tehlikeli bir süreçten geçtiğimizi bildirmektedir.

Konsey, söz konusu toplantısında özellikle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi mercek altına almıştır. Bu temelde CPT ve Avrupa Konseyi'ni görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılarak avukat ve aile görüşleri sağlanmalıdır.”