Kurdistan’da sel baskınları hayatı zorlaştırıyor-YENİLENDİ

Kuzey ve Doğu Suriye kentleri, Şengal ve Mêrdîn’de etkili şiddetli yağmur sele neden oldu, birçok yer su altında kaldı, halk zor anlar yaşadı. Şengal’de bir genç sele kapılarak yaşamını yitirdi.

Kuzey ve Doğu Suriye’de etkili olan yoğun yağış sele neden oldu. Sel nedeniyle Reqa’da bulunan El Şahir köprüsü yıkıldı. Köprünün yıkılması nedeniyle Reqa-Dêrazor karayolu ikiye bölündü. Reqa’ya 35 km mesafede bulunan köprüden ulaşım sağlanamaması nedeniyle Reqa-Dêrazor arasında ulaşım durdu.

Cedîdat ve El Ehwes Halk Belediyeleri ulaşımın aksamaması için alternatif güzergahlar oluşturmak için çalışmalara başladı.

ŞENGAL’İN TÜM KÖYLERİNDE

Şengal’de öğleden sonra etkili olan şiddetli yağmur sele neden oldu. Sel nedeniyle çok sayıda aile, evini ve dükkanını su bastığı için mağdur oldu.

Meydana gelen sel nedeniyle Kerse köyünden İsa Qewal (18) isimli Êzidi genç yaşmını yitirdi. Sele kapılan genç köylülerin tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Şiddetli yağış Şengal’in tüm ilçe ve köylerinde etkili oldu.

MÊRDÎN’DE BİRÇOK MAHALLE

Yağışın etkisini artırdığı Mêrdîn’de yurttaşlar zor anlar yaşarken, ilçelerinde de çok sayıda mahalle sular altında kaldı. Özellikle Qoser (Kızıltepe) ilçesine bağlı kırsal mahalleler sular altında kalırken, Heşerî kırsal mahallesinin ortasından geçen sulama kanalı da taştı. İlçeye bağlı birçok köyde sel baskınları olduğu bildirilirken, Qoser-Weranşer (Viranşehir) yolu üzerinde de taşmalar nedeniyle trafikte aksama yaşanıyor.

AMED’TE YILDIRIM DÜŞTÜ

Amed'te de birçok cadde ve sokak sular altında kalırken, merkez Yenişehir ilçesindeki Ofis semti ve Mahabat Bulvarı'na yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi anında kent merkezinde camlar ve yerler sallandı.

MELETÎ'DE KAYA PARÇALARI DÜŞTÜ

Meletî genelinde etkili olan sağanak yağış bir çok noktada sele dönüştü. Kent genelinde çok sayıda evi su bastı, tarım arazileri sular altında kaldı. Akçadağ ilçesi Gölpınar Mahallesi’nde ise yoğun yağış nedeniyle oluşan heyelanda yamaçlardan kopan dev kaya parçaları yola düştü.