Maxmur’daki nöbet eylemi sürüyor

Maxmur’da bulunan Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve ağır tecridin kırılması amacıyla başlatılan nöbet eylemi büyük bir kararlılıkla devam ediyor.

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Önder Apo’ya yönelik uygulanan ağır tecridin kırılması amacıyla 20 Temmuz’da başlatılan nöbet eylemini yeni grup devraldı.

Eylemin devredilmesi töreni Kürdistan şehitleri anısına gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşunun ardından başladı. Saygı duruşunun ardından nöbet eylemini devreden 27’nci grup adına Murat Encü bir konuşma yaptı.

Murat Encü, PKK ve PAJK’lı tutsakların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için başlattıkları açlık grevi eylemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Kamp halkı olarak sonuna kadar başlatılan eylemi destekliyoruz. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bilindiği üzere Japonya istihbaratı geçtiğimiz günlerde PKK’yi yasaklı örgütler listesinden çıkardı. Bunu çok önemli bir adım olarak görüyoruz. Öyle inanıyoruz ki PKK’yi yasaklı örgütler listesine alan tüm devletler yakın zamanda geri adım atacaklardır.”

Konuşmaların ardından nöbet eylemi sloganlar eşliğinde yeni gruba devredildi.