MEBYA-DER buluşması: Tecride karşı mücadele yetersiz

MEBYA-DER’in aileler ile buluşmasında İmralı tecridine karşı mücadelenin yetersiz kaldığı belirtilerek, "Önceliğimiz tecridi kırmaktır" dedi.

MEBYA-DER

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) Mêrdîn Şubesi, Qoser (Kızıltepe) ilçesinde süreç değerlendirmesi ve yeniden yapılandırma çerçevesinde toplantı düzenledi. Qoser’de bulunan düğün salonundaki buluşmaya, yakınlarını kaybeden ailelerin yanı sıra tutsak aileleri katılırken, salona Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekilen pankartlar asıldı.

 Buluşmada,MEBYA-DER İl Eşbaşkanları Gurbet Tekin ile Salih Kuday konuşma yaptı.

 MEBYA-DER İl Eşbaşkanı Gurbet Tekin, aileler olarak eleştirileri ve önerileri dinleyerek, örgütlülüklerini büyütmek için bir araya geldiklerini ifade etti. Kurdistan’ın her tarafından savaşın devam ettiğini belirten Gurbet Tekin, savaşta en fazla canı yananın anneler olduğunu söyledi. Yarattıkları değerler sayesinde bugünlere geldiklerini kaydeden Gurbet Tekin, İmralı tecridine dikkat çekerek, tecride karşı verilen mücadelenin yetersiz kaldığını söyledi. Adalet Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeye dair bilgiler paylaşan Gurbet Tekin, görüşmelere rağmen saldırılar ve tecridin devam ettiğini söyledi. Kürt kültürüne ve diline saldırılar olduğunu ve tüm bunların Abdullah Öcalan üzerindeki tecride bağlı olarak sürdürüldüğünü dile getiren Gurbet Tekin, “Tecritle Öcalan’ı bizlere unutturmak istiyorlar. Ancak bizler hiçbir zaman unutmayacağız. Toplantılarımızda, evlerimizde, iki kişi olarak bir araya geldiğimizde sözümüz ve gündemimiz tecrit olmalıdır. Bizler her şeyden önce örgütlülüğümüzü ve birliğimizi sağlamalıyız” dedi.

'ÖNCELİĞİMİZ TECRİDİ KIRMAKTIR'

Eşbaşkan Salih Kuday ise "Mücadele etmek dışında bir şansımız yok. Sayın Öcalan bir şeyi kaybettiğimiz yerde aramamız ve oradan başlamamız gerektiğini söylüyor. O nedenle bizler de oradan başlayacağız. O nedenle öncelikle tecridi kıracağız. Tecridi kırmadığımız sürece dilimiz de yasak olacak. Tecridi kırdığımızda birliğimiz de oluşacak. Hatta Ortadoğu’nun birliğini sağlayacak” ifadelerini kullandı.

 Konuşmaların ardından buluşma basına kapalı devam etti.