GÖRÜNTÜLÜ

Baluken: Sonuç almaya yakınız, var gücümüzle mücadeleye katılalım

Bremen Cemevi’nde “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında düzenlenen halk toplantısında konuşan Siyasetçi İdris Baluken; “Tarihi bir kavşaktan geçiyoruz. Sonuç almaya yakınız. Var gücümüzle mücadeleye katılalım” dedi.

Almanya’nın Bremen kentinde Demokratik Toplum Meclisi ile Sêvê Kadın Meclisi’nin organizesiyle “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında halk toplantısı düzenlendi.

Bremen Cemevi’nde düzenlenen toplantı Siyasetçi Dr. İdris Baluken ve Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt’ün katılımıyla gerçekleşti.
İlk sözü alan Baluken, Türk devlet saldırılarına karşı mücadeleyi büyütme ve İmralı’da esir tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın konumunu güçlendirme çağrısı yaptı.

Baluken, “Bulunduğumuz her alanda emeğimizi ortaya koymalıyız. Güçlü bir şekilde bu mücadeleye katılmalıyız. Sonuç alacak hamleleri mutlaka en kısa sürede sonuca götürmeli ve yeniden o müzakere masasını diriltmeli, diyalog ve müzakereyi bütün Ortadoğu halklarına sunmalıyız. Ama bunun yolu karamsarlıktan, kötümserlikten, yapıcı olmayan eleştiriden geçmez. Eleştiriyi yapalım, sonuna kadar yapalım! Biz zaten eleştiri ve özeleştiri mekanizmasıyla büyüyen bir hareketiz. Eleştirimizi; kendimizi nasıl büyütebiliriz, sonuca nasıl daha çabuk ulaşabiliriz biçiminde ortaya koyarsak, bu durumda bu tarihsel kavşak içerisinde sonuç alma şansımız yükselir. Bu nedenle ben özellikle buradaki her bir arkadaşımızdan rica ediyorum. Bu dönem içerisinde yapabileceğimiz ne varsa, burada ulaşabileceğimiz ne kadar insanımız varsa onlara hiç yorulmadan ulaşıp bu sürecin tarihi önemini ve hassasiyetini anlatalım. Tarihi bir kavşaktan geçiyoruz ve sonuç almaya da çok yakınız. Bütün gücüyle bizim üzerimize gelmelerinin sebebi de bu. İstiyorlar ki son bir hamle ile Kürt halkını kendi haklı tarihsel taleplerinden vazgeçirsinler. Biz de her gün ona karşı direniyoruz. Dikkat edin, legal siyasette de konu Kürt halkının talepleri olunca AKP’si, MHP’si ve diğerleri bir araya geliyor. Konu Kürt meselesi olunca hepsi aynı çizgide hizalanıyor. Şimdi bunlar bu şekilde duruş sergilerken bizlerin Kürt halkı olarak ayrıksı tutum sergilememiz uygun olur mu?”

KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ise Kürt halkının yürüttüğü mücadele ile Kürt meselesini artık çözüm aşamasına getirdiğini vurguladı. Zübeyde Zümrüt konuşmasında şunları belirtti: “Kürt halkı mücadelesini öyle bir aşamaya getirdi ki bu artık çözüm aşamasıdır. Artık resmi olarak tanınma aşamasına gelinmiştir. Ancak bu aşamaya gelinceye dek çok ağır bedeller ödendi. Bu da çok ağır ve çetin bir savaşın yaşandığını gösteriyor. Bu savaş bugün Başûrê Kurdistan’da yürütülüyor. Başûrê Kurdistan’daki savaşın tarafları aşikardır. Başûrê Kurdistan’da KDP ve Barzani ailesi, önceleri gizli bir şekilde destekliyordu Türk devletini ancak bu son yıllarda açık bir şekilde destekliyor. Kürt Özgürlük Hareketi’ni oradan çıkarmak için bugün KDP ve Barzani ailesi AKP ve MHP ile birlikte hareket ediyor, ona biçilen rolü oynuyor” dedi.

Halk toplantısı soru-cevaplar ardından son buldu.