Mêrdîn'de halk toplantısı: Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü şart

Mêrdîn'deki toplantıda konuşan halk, "Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü dışında bir şansımız yok, eylemler büyütülmeli" mesajını verdi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Hukuki Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) ile Tevgera Jinên Azad (TJA), Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ilçesinde “tecrit” başlıklı halk toplantısı gerçekleştirdi. Bir düğün salonunda gerçekleşen halk toplantısına, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile milletvekili Kamuran Tanhan, siyasi partilerin temsilcileri ve halk katıldı.

 Toplantı salonuna “Bi rêbertiya azad ber bi rizgariya demokratik”, “Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt Sorununa Demokratik Çözüm”, “Bi jin jiyan, azadî’yê ber bi azadiyê ve” yazılı pankartlar asıldı.

GEMLİK YÜRÜYÜŞÜ

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit sürecini anlattı. Tecridin kırılmasından kasıtlarının sadece avukat ve aile görüşü ile sınırlı olmadığını belirten Saliha Aydeniz, "Artık Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istiyoruz. 18 Kasım’da Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Gemlik’e yürüyeceğiz. Tarihi bir rol ve misyonumuz var. Başlattığımız hamle sonuç alanına kadar eylemde olacağız" dedi.

 'EYLEMLER ARTIRILMALI'

Halk da söz alarak eleştiri ve önerilerini yaptı. Bir kişi, benzer toplantıların sürekli yapıldığını ancak sadece bir günlük eylem ya da yürüyüşlerle sınırlı tutulduğu eleştirisinde bulunarak, eylemlerin kesintisiz bir şekilde yapılması gerektiğini kaydetti. Tecridin sadece İmralı'ya dönük olmadığını kaydeden bir kişi, "Bugün tecrit hepimizin üzerinde. Yaşamımızda, toprağımızda, Kurdistan toprağı tecrit altında. Bunun kırılması için Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü dışında bir şansımız yok. Planlamamızı da buna göre yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 Konuşmacılardan biri de "Abdullah Öcalan güneşimiz, Kürt halkı karıncadır. Bizler de aynı karıncalar gibi çalışmalı, karıncalar gibi kararlı ve ısrarcı olmalıyız" ifadelerini kullandı.