Süleyman Ahmet avukatıyla görüştürülmüyor

Süleyman Ahmet’i Savunma Grubu içerisinde her alan avukat Nerîman Ahmet, müvekkilini görmek için en az 10 defa başvuruda bulunduklarını ancak kendisiyle görüştürülmediklerini söyledi.

KDP tarafından kaçırılan Süleyman Ahmet’ten 40 gündür haber alınamıyor. KDP, avukatların Süleyman Ahmet’le görüşmesini ve akıbetini sorgulamasını engelliyor.

Süleyman Ahmet’i Savunma Grubu avukatlarından Nerîman Ahmet, konuya ilişkin Rojnews Ajansına bir demeç verdi. 

Nerîman Ahmet, Süleyman Ahmet’le görüşmek için en az 10 başvuruda bulunduklarını ancak kendisiyle görüşmelerine ve dosyasını takip etmelerine izin verilmediğini belirtti.

Nerîman Ahmet, “Süleyman Ahmet’le görüşmemizin engellenmesi yasaların çiğnenmesi ve adaletin olmadığının göstergesidir. Bir kişi herhangi bir konuda suçlanıyorsa suçlanan kişinin avukatlarıyla görüşmesi ve avukatların da dosyasını incelemesi gerekiyor” dedi.

Irak yasalarına göre gözaltına alınan herkes avukat bulundurma ve avukat bulundurma hakkına sahip ve kişinin avukat olmadan ifade vermemesi gerekiyor. Kişinin özel avukatı olmazsa bile devlet tarafından bir avukat atanması zorunluluğu vardır.