Tevgera Azadî Kerkûk’taki suikasti kınadı, ‘teröristleri’ yakalamaya çağırdı

Güney Kurdistan merkezli faaliyet yürüten Tevgera Azadî (Özgürlük Hareketi), Kerkûk kentinde devrimci öncü kadın Feryal Silêman Xalid’e (Zelal Zagros) yönelik suikastı kınayarak, saldırganların yakalanmasını istedi.

18 Ocak günü Kerkûk’ta devrimci kadın Feryal Silêman Xalid’in katledildiği suikaste ilişkin yazılı bir açıklama yapan Tevgera Azadî, DAIŞ çeteleri ve işgalci Türk devletinin Kürtleri katletme konusunda anlaştığını kaydetti.

Açıklamada, “Kadın hareketleriyle ilişkilenmek üzere Güney Kürdistan’a gelen siyasi aktivist Firyal Süleyman, dün Kerkük’ün Serçinar mahallesinde silahlı saldırıya uğrayarak şehit düştü. Bu korkakça terör saldırısını kınıyor, güvenlik güçlerini teröristleri yakalamaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şöyle devam etti: “Öyle görünüyor ki işgalci Türk devleti ve DAİŞ çeteleri Kürtleri katletmek için bir kez daha anlaştılar. Birkaç gün önce de Kerkük’te bir polis DAİŞ çeteleri tarafından katledildi. Ağır darbeler ve yenilgiler yaşayan düşman, Kürdistan’da sivil halka yönelik terör saldırılarına başladı.

Tevgera Azadî olarak tüm özgürlükçü kesimler ve kadınları özgürlük direnişçilerini sahiplenmeye ve bu saldırılara karşı tutum sergilemeye davet ediyoruz. Güvenlik güçleri ve Kerkük polisi, saldırıyı düzenleyen teröristleri yakalamak ve kamuoyuna açıklamak zorundadır.”