Tevgera Azadî Kobanê Davası kararlarını kınadı: ‘Zafer Kürt halkının olacak’

Güney Kurdistan merkezli faaliyet yürüten Tevgera Azadî, Kobanê Kumpas Davası’nda siyasetçilere toplam 371 yıl hapis cezası verildiğini hatırlatarak, bu cezaları kınadı ve “Zafer özgürlüğü savunanların ve Kürt halkının olacaktır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Tevgera Azadî (Özgürlük Hareketi), 16 Mayıs günü Kobanê Kumpas Davası’nın karar duruşmasında aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında olduğu 18’si tutsak 100’ü aşkın siyasetçi hakkında toplam 371 yıl hapis cezası verildiğini  hatırlattı. 

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Kobanê davası Kurdistan halkının davasıdır. Faşist AKP-MHP hükümeti, Kurdistan dağlarındaki savaş alanında yaşadığı hezimet ve 31 Mart seçimlerindeki başarısızlığını sözde mahkemeler aracılığıyla gizlemeye ve kendini teselli etmeye çalışıyor. Erdoğan’ın DAİŞ projesi, Kobanê’deki özgürlük savaşıyla Kürt halkı ve özgürlük savaşçıları tarafından başarısızlığının dönüm noktasına dönüştürüldü. Türkiye’deki mahkemenin bugün Kuzey Kurdistan’daki Kürt öncüleri onlarca yıllık hapis cezasına çarptırması, imkan bulduğu an DAİŞ teröristlerine karşı yürütülen Kobanê’deki özgürlük savaşına katılan herkesi cezalandıracağının da göstergesidir.

Özgürlük talep eden ve vicdan sahibi her Kürt, Kürt karşıtı bu devletin hakikatini iyi bilmelidir. Faşist Türk devleti yüz yıldır izlediği bu politikalarla hiçbir zaman amacına ulaşamayacak. Sayın Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk gibi siyasetçiler ile siyasi ve sivil aktivistlere verilen cezalar savaş ve Kürt halkının varlığı ve kimliğini inkar politikalarının devamıdır. Bu nedenle bizler Kobanê davasında yargılanan Kürt siyasetçi ve aktivistlere yönelik verilen kararı kınıyoruz.

DAİŞ’e karşı dünya ve bölge düzeyinde mücadele eden uluslararası güçler, Ankara mahkemesinin bu kararına karşı hukuki ve ahlaki bir duruş sergilemelidir. Halkımızı, hukukçularımızı, Kürt halkının haklarını ve özgürlüğü savunan herkesi faşizme, baskıya ve Kürt halkının varlığı ile kimliğini inkar politikalarına karşı mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Zafer özgürlüğü savunanların ve Kürt halkının olacaktır.”