YRK gerillası: Önder Apo’ya sahip çıkmak insani bir görevdir

Doğu Kurdistan Birlikleri (YRK) gerillası Qendil Intîqam, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü 4 Nisan vesilesiyle mutlak tecrit altındaki Abdullah Öcalan’a daha güçlü sahip çıkmaya çağırdı.

YRK gerillası Qendîl Intîqam, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü başta şehit aileleri, Kürt halkı ve gerillalar olmak üzere “tüm insanlığa” kutladı.

Abdullah Öcalan’ın Kürt gerçekliğinin unutulduğu bir dönemde doğduğunu belirten YRK gerillası, “Bugün Önderliğin davası, Kurdistan sınırlarını aştı ve tüm dünyaya yayıldı” dedi.

Kurdistan ve dünyanın her tarafından Abdullah Öcalan’a sahip çıkıldığını ifade eden YRK gerillası Intîqam, “Önder Apo’ya sahip çıkmak insani bir görevdir” dedi.

“Önderliğe daha güçlü sahip çıkılmalı” diyen YRK gerillası, “Başta gençler olmak üzere dört parça Kurdistan'daki halkımızın kapitalist devletlere karşı güçlü bir çıkış, güçlü bir tavır sergilemesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında tüm halka tecrit uygulandığının altını çizen Intîqam, “Doğru bir tutum geliştirilmeli ve bu temelde mücadele edilmeli” diye noktaladı.