Başûr’a yönelik işgal saldırıları protesto edildi

Şehîd Rustem Cûdî Kamp halkı, işgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırılarını düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

İşgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırıları, Maxmur’da bulunan Şehîd Rustem Cûdî Kampı’nda düzenlenen kitlesel yürüyüşle protesto edildi.

Şehit Aileleri Kurumu önünde başlayan yürüyüş, Birleşmiş Milletler binası önünde sonlandırıldı. Kitle adına Mexmur Halk Meclisi Divan Eşsözcüsü Nûdem Yaman bir konuşma yaparak, faşist Türk devletinin KDP ortaklığıyla gerilla alanlarına saldırıları dışında son 3 gün içerisinde hava saldırılarıyla 2 aracı hedef aldığını ve 7 sivili katlettiğini hatırlattı.

Nûdem Yaman, saldırılarla Kürt halkının özgürlük mücadelesinin kırılmak istendiğini belirterek, “Kürt halkını korkutmak istiyorlar ancak düşman Kürt halkını katlederek yok edemeyeceklerini bilmelidir” dedi.

Başûrê Kurdistan halkı başta olmak üzere Irak halklarına seslenen Nûdem Yaman, şunları belirtti: “Toprakları gasp ediliyor, evlatları katlediliyor. Bunun için Türk devletine artık yeter diyebilecek bir adım atılmalıdır. İnsan hakları kurum ve kuruluşlarına sesleniyoruz: Türk devletinin katliamları karşısında daha ne kadar sessiz kalacaklar? Kendilerini insan hakları savunucusu olarak nitelendiren insanlar, katledilen yurttaşların haklarını savunmalıdır. Başûrê Kurdistan’da şehit düşenlerin hepsinin çocuk olduğunu görüyoruz. Bu nedenle herkes gözlerini açmalı ve Kürt halkının katledilerek yok edilemeyeceğini görmelidir. Bizi yok edemeyecekler. Önder Apo ve Kurdistan Özgürlük Gerillaları’nın çizgisi özgürlük ve insan hakları çizgisidir. Herkes kendi özgürlüğünün Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünde olduğunu görmelidir. Bu nedenle Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanmadığı sürece Kürt halkının da özgür olmayacağı iyi anlaşılmalıdır.”

Nûdem Yaman, Türk devletinin saldırılarında katledilenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.