2 bin 240 göçmen daha Efrîn’e ulaştı

Şehba bölgesine son iki günde Türkiye siyaseti ve DAİŞ çetelerinin saldırılarından dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan 2.240 göçmen daha Efrîn Kantonu’na ulaştı.

Şehba halkı işgalci Türk ordusuna bağlı çetelerinin uygulamaları ve siyaseti yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalıyor. Aynı zamanda DAİŞ çetelerinin zor ve baskısı yüzünden de Suriye’nin diğer bölgelerinden çok sayıda insan göç ediyor. Her gün binlerce göçmen Efrîn Kantonu’na geliyor.

Son 2 gün içinde göç etmek zorunda kalan 2.240 kişi Efrîn’e ulaştı. Göçmenler Türk devleti ve çetelerinin Şehba bölgesini boşaltıp çete ailelerini ve kimi Türkmen aileleri boşalan evlere yerleştirdiğini belirtiyor.

Şehba bölgesine bağlı Ezaz, Bab, Soran, Mari ve Dêr Hafir alanlarından ve Reqqa, Dera Zor, Bokomel ve Tedmur bölgelerinden son iki gün içerisinde 2 bin 240 göçmen Efrin’in doğu kapısından Şiye ilçesine ulaştı.

İşgalci Türk ordusu, bir süre önce içinde yaklaşık 5 bin göçmenin bulunduğu Rubar Kampı’nı bombalamıştı. Bombalama sonucu bazı göçmenler yaralanmıştı.