3 savaşçı Hesekê’de son yolculuğuna uğurlandı

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde şehit düşen 2 YPG savaşçısı Çiya Hesekê, Delîl Şikakî ve Öz Savunma askeri Hesen Derwîş düzünlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Hesekê Şehit Aileleri Meclisi önünde cenazeleri alınan, YPG savaşçıları Basil Mişûh (Çiya Hesekê) ve Rêvan Omer (Delîl Şikakî) ile Öz Savunma askeri Hesen Derwîş, Dawidiyê Köyü’nde bulunan Şehîd Dijwar Şehitliği’ne götürüldü.

Askeri törenle başlayan merasim Şehit Aileleri adına Mihemed Dawîê, YPG Komutanlarından Şiyar Delîl ve Öz Savunma Konseyi adına Ayid Îbrahîm birer konuşma yaptılar.

Törende konuşan Mihemed Dawîê, şehit ailelerine başsağlığı diledi ve bölge halkının şehitleri toprağa değil yüreklerine gömdüğünü söyledi.

YPG komutanlarından Şiyar Delîl de, şehitlerin Rojava- Kuzey Suriye halklarını korumak için canlarını feda ettiğini belirtti ve QSD güçlerinin operasyona devam ettiğini, sonunda terörist ve karanlık güçlerin sonunu getireceklerini söyledi.

Öz Savunma Konseyi adına konuşan Ayid Îbrahîm ise şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek QSD’nin terörün sonunu getirebilecek ve bölge kalıcı güvenliğini sağlayabilecek tek güç olduğunu tüm dünyaya ispatladığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Çiya Hesekê, Delîl Şikakî ve Hesen Derwîş’in şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda, halk sloganlar eşliğinde üç özgürlük savaşçısını toprağa vererek son yolculuklarına uğurladı.