6 QSD savaşçısı son yolculuklarına uğurlandı

Onur Direnişi'nde şehit olan 6 QSD savaşçısı, Dêrik’te son yolculuklarına uğurlandı.

Serêkaniyê’deki Onur Direnişi’nde şehit düşen Aytac Ozer (Serdar Feraşîn), Murad Şakir (Bahoz Serhed), Husên Solmaz (Canşêr Torî), Elî Ferat Arzo (Muzur Amed), Fîdad Yaşilkaya (Gelhat Serhed) ve Mihemed Mihemed’in (Aydil Dêrik) Dêrik’te düzenlenen kitlesel törenle son yolculuklarına uğurlandı.

6 şehidin cenazesi Şehid Hogir Hastanesi’nden alınarak toprağa verilmek üzere Şehid Xebat Şehitliği’ne götürüldü.

'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'

Uğurlama merasimi askeri törenle başladı. Törenden sonra konuşan Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Hesen Ubêd, “Kuzey ve Doğu Suriye’deki oluşumların ve halkların birliği ile oluşan demokratik ulus felsefesi öncülüğündeki demokratik projeden geri adım atmayacağız. Türk devletinin ve çetelerinin faşizmine karşı QSD ile birlikte direnmekten ve mücadeleyi büyütmekten başka seçenek yok” dedi.

'BİRLİĞİMİZİ OLUŞTURMALI, ONURUMUZA SAHİP ÇIKMALIYIZ'

Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırıların 19 Temmuz Devrimi’nden bu yana devam ettiğini vurgulayan Ubêd, “Saldırılar işgalci devletlerin siyasetlerini ortaya çıkardı. Bu nedenle Kuzey ve Doğu Suriye halkları birliklerini oluşturmalı ve teröre hem maddi hem lojistik destek veren Erdoğan’a karşı, QSD ile birlikte değerlerine, özgürlüklerine, onurlarına sahip çıkmalıdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehitlerinin şehadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi. Ardından şehitlerin naaşı zılgıt ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.