8 Onur Direnişi şehidi son yolculuğuna uğurlandı

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı verilen Onur Direnişi’nde şehit olan 8 QSD savaşçısı Hesekê’deki Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Onur Direnişi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Mehmûd Ubêd (Zagros Hesekê), Elî Xizêm Arkêş, Ehmed El-Sebrî (Merwan Hesekê), Heysem Eyo (Çiyareş Hesekê), Ciyawar Hisên (Şahîn Numan), Muhened El-Qati (Hemûdî Hesekê), Mîlad El-Telaa (Rênas Hesekê) ve Özsavunma Güçleri Üyesi Hesen El-Xelef son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit cenazelerini Şehit Aileleri Meclisi’nden alan binlerce kişi, Şehîd Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikte saygı duruşu ile başlayan törende YPG ve YPJ tarafından askeri tören düzenlendi. Törende konuşan Hesekê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Îbrahîm Hisên, “Kuzey ve Doğu Suriye halkları her zaman barış talebinde bulunmuştur. Tüm dünya Kuzey ve Doğu Suriye halklarına karşı bir oldu. Ama bilinmelidir ki düşmanlarımız ne kadar güçlü olursa direnişimiz de o kadar güçlü olacaktır” dedi.

Ardından konuşan PYD üyesi Mistefa Ehmed ise, “Bu savaşın amacı halkların kültürünü, dilini ve kardeşliğini hedef aldığını bilmemiz gerekir” dedi. QSD adına konuşan Hogir Mele de “Kuzey ve Doğu Suriye halklarına sözümüz, şehitlerin kazanımlarına yapılan tüm saldırılara karşı sonuna kadar direneceğiz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra şehitlerin şehadet belgesi okunarak şehitlerin ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda şehitlerin cenazeleri zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.