8 savaşçı için Kobanê’de kitlesel uğurlama töreni

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren 8 savaşçı, Kobanê’de düzenlenen kitlesel bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Yüzlerce Kobanêli, Özerklik Yönetimi ve sivil toplum örgüt üyeleri Fırat’ın Gazbaı Hamlesi’nde şehit düşen Mahir Ewad (Girê Boz), Mustefa Ehmed (Baz Berçem), Ciwanker Ekran (Aram), Baz Mustefa (Baz Kobanê), Ehmed Emîn (Çiya Serhed), Fethî Ehmed (Fethî Kobanê), Kulistan Ozkar (Ozkar Amed) ve Ibrahîm Kırmızı’nın (Birûsk Ruha) cenazelerini Şehit Zozan Hastanesi’nden alarak Şehit Dicle Şehitliği’ne doğru hareket etti.

Şehitlikte düzenlenen askeri törenin ardından bir konuşma yapan YPJ komutanlarından Tekoşin Kobanê şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

TEV-DEM Toplumsal Çalışmalar Komitesi Üyesi Ferhad Derik yaptığı konuşmasında tüm alanlarda elde edilen başarıların, şehitlerin direniş ve mücadelesi ile kazanıldığını belirterek, “Özgürlük savaşçıları tüm bölge halklarına özgürlüğü, kardeşliği ve barışı sağladı. Şehitlerin kanıyla elde edilen kazanımların koruma ve mücadeleyi sürdürme sözü veriyoruz” diye konuştu.

Ardından şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Şehitlerin cenazeleri sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.