İşte Türk devletinin gün içindeki ateşkes ihlalleri

İşgalci Türk devleti ateşkese rağmen, Kuzey ve Doğu Suriye’de bir çok bölgeye saldırıda bulundu. Akşam saatlerinde Eyn İsa’nın Qilzeli köyü saldırının hedefi oldu.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Eyn Îsa’nın Qilzelî köyüne ağır silahlarla saldırıda bulundu.

Keşif uçuşları da yapılırken, QSD savaşçılarının karşılık vermesi üzerine bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Türk devleti, ateşkes ilanının başından bu yana saldırılarına ara vermedi. Sistematik olarak ateşkesi ihlal eden Türk rejimi, gün içinde bir çok alanda saldırıda bulundu.

Gün içinde Girê Spî’nin güney batısındaki Xirbit el Beger ve Kor Hesen köylerine saldırıda bundu. QSD savaşçıları çetelere karşılık verdi. Bölgede çatışmalar yaşandı.

İşgalci Türk devleti Eyn İsa’nın kuzeyindeki köyleri de havadan ve karadan yoğun bir şekilde bombaladı. QSD, saldırılara meşru savunma çerçevesinde karşılık verdi.

Sabahın erken saatlerinde de Dirbêsiyê ile Serêkaniyê arasındaki Ulm İşib köyü Türk işgalcileri tarafından bombalandı.

Öğleden sonra QSD savaşçıları, ateşkesi ihlal ederek Serêkaniyê’nin Zirgan köyüne saldıran Türk işgal güçlerine meşru savunma çerçevesinde yanıt verdi. Eylemde bir panzer imha edilirken, işgalcilerin çok sayıda kayıp verdiği bildirildi.

Aynı saatlerde Türk devleti ve çeteleri, Serêkaniyê’ye bağlı Mişrefa köyüne saldırı gerçekleştirdi. Saldırı nedeniyle bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı.