İsveç'te belediyeler Efrîn'le dayanışma için kampanya başlatacak

İsveç'in Dalarna bölgesindeki Avesta kenti Belediye Başkanı Lars Isacsson, Türk devleti ve ÖSO çetelerinin saldırılarına uğrayan Efrîn'le dayanışmak için ülke çapında bir kampanya başlatacaklarını açıkladı.

Halk diplomasisi kapsamında Avesta Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin oluşturduğu bir heyet, Efrîn'e yönelik tehdit ve saldırıları belediye yöneticileriyle görüşmek için girişimde bulundu.

Belediye binasında gerçekleşen ilk toplantıya Efrîn'li ailelerin yanı sıra Türkiyeli devrimciler ve Avesta DKTM yöneticileri katıldı.

Heyet, Belediye Başkanı Isacsson'a Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarının nedenleri ve sonuçlarını, yaşamını yitiren sivillerin resimlerini göstererek Türk devletinin katliamlarının durdurulması için belediyenin girişimde bulunmasını istedi.

İkinci görüşme bir hafta sonra Avesta Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde gerçekleşti. Toplantıya Isacsson'un yanı sıra Sosyal Demokrat İşçi Partisi üyesi Milletvekili Patrik Engström de katıldı.

Toplantıda Efrîn'le dayanışma amacıyla bir kampanya başlatılmasını ve Isacsson'un kaleme alacağı bir dayanışma bildirisinin İsveç'teki tüm belediyelere gönderilerek altına imza atmalarının istenmesi için görüş birliğine varıldı.

Toplantıda ayrıca, imza kampanyasının duyurulması için bir makale yazılması ve yerel basına gönderilmesi, Avesta'dan bir heyetin parlamentoyu ziyaret ederek konuyu milletvekilleriyle görüşmeleri de kararlaştırıldı.