Şehbalı Araplar Türk devletine karşı yürüdü

Şehba’nın özgürleştirilmiş köylerinde yaşayan Araplar Türk devletinin Kuzey Suriye'deki işgal harekatını protesto etti.

Şehba’nın Devrimci Güçler tarafından bir yıl önce özgürleştirilen Keferneya, Umhoş, Kefernase, Til Rıfat, Ehres, Vahşiye, Fafen, Hisarcık gibi köylerinden yüzlerce Arap Türk devletinin işgal harekatına karşı yürüdü.

Keferneye köyündeki caminin önünde toplanan halk buradan çarşıya ve ilköğretim okuluna yürüdü. Şehba Halk Meclisi,  Şehba Kadın Meclisi üyelerinin de katıldığı eylemde kitle yürüyüş boyunca  “Katil Erdoğan” vb. sloganları attı. Okul önünde yapılan basın açıklamasını Şehba halkları adına  Keferneyalı Alaa Atrash ve Mustafa Bakur okudu.

‘HEPİMİZ BİRİZ VE İŞGALE KARŞIYIZ’

Basın açıklamasında Şehbalı Arapların QSD’yi destekledikleri ve Türk devletinin işgaline karşı oldukları vurgulanarak, “Biz Türk devletinin işgaline karşı QSD ile beraberiz. Onlar bizi her türlü kötülükten kurtardı. Biz Arap halkı olarak bu eylemi gerçekleştiriyoruz. Türk devletinin tüm işgal harekatına karşıyız. Kürt, Arap, Türkmen hepimiz biriz” denildi.

Açıklamada Şehba’da Türk devletinin işgali altında bulunan topraklarda yaşayan halka da şu mesaj gönderildi: “Türk devletinin işgalinin amacı burada güvenliği sağlamak değil işgaldir. Herkes Türk devletinin işgaline karşı durmaldır. Türk devletinin amacı köylerimizi, şehirlerimizi ele geçirmek ve bizleri iradesizleştirmektir. Bunu yaptığında da halkların iradesini hiçbir şekilde tanımayacaktır."