Şehit Quteybe Hesekê’de son yolculuğuna uğurlandı

Askeri görevi esnasında şehit olan İç Güvenlik Güçleri savaşçısı Quteybe El-Enadî (Quteybe), Hesekê’deki Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Yürüttüğü askeri görevi esnasında şehit olan İç Güvenlik Güçleri savaşçısı Quteybe El-Enadî (Quteybe), sonsuzluğa uğurlandı. Şehit cenazesini Şehit Aileleri Meclisi’nden teslim alan yüzlerce Hesekêli, şehidin fotoğraflarıyla donattığı araçlarıyla uzun bir konvoy oluşturarak Dawidiyê köyünde bulunan Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikteki cenaze töreni İç Güvenlik Güçleri savaşçıları tarafından gerçekleştirilen askeri törenle başladı. Törende Şehit Aileleri Meclisi adına Bedrî Hewale ve Hesekê Askeri Meclisi adına Husên Selmo birer konuşma yaptı. Konuşmacılar, şehidin ailesine başsağlığı dileklerinde bulunarak, özgür ve demokratik bir Suriye inşa edilene kadar şehitlerin yolunu takip edeceklerinin sözünü verdi.

Şehadet belgesinin okunarak ailesine teslim edilmesinin ardından Şehit Aileleri Meclisi, Xakurkê’de şehit olan Kaniwar Îbrahim’in (Adil) kimlik bilgilerini açıkladı.

Quteybe’nin cenazesi slogan ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.