Üç şehidin cenazesi Derik’te toprağa verildi

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde şehit düşen 2 YPG savaşçısı ve trafik kazası sonucu şehit düşen bir Asayiş Güçleri üyesi, Şehit Xebat Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı.

Trafik kazası sonucu şehit düşen Zeynep Abdullah ile Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçıları Zülküf Aslan (Heqi Tirkan) ve Ömer Yıldız’ın (Rubar Cemce) cenazeleri, Derik Hastanesi’nden alınarak Şehit Xebat Derik Şehitliği’ne getirildi.

Şehitlikte düzenlenen törende yüzlerce kişinin yanı sıra Kuzey Suriye Federasyonu Meclisi Eşbaşkanı Hediye Yusuf ve Cizre Kantonu Özerklik Yönetimi temsilcileri de hazır bulundu.

Törende konuşan Asayiş Güçleri Yönetimi Özlem Axa, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, “Şehit Zeynep güçlü bir irade ile toplumun savunmasında, kadın savunmasında yer aldı. Mücadeleyi sürdürme sözümüzü yeniliyoruz” dedi.

Hediye Yusuf da her üç şehit şahsında tüm özgürlük şehitlerini anarak şunları söyledi: “Şehitlerin fedakarlıkları sayesinde Kuzey Suriye’de ve bölgede birçok kazanım elde edildi. Mücadeleyi sürdürme ve devrim kazanımlarını koruma sözü veriyoruz.”

Törenin sonunda şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Ardından şehitler sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde defnedildi.