Cindirêsê’de binler saldırılar altında yürüdü

Türk devletinin işgal amaçlı saldırılarına karşı Cindirêsê’de bir araya gelen binler top atışları ve bombardıman altında Çağın Direnişini sahiplenmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

Efrin’den binlerce kişi, Türk devletinin işgal amaçlı saldırılarını protesto etmek amacıyla Cindirêsê’de bir araya gelerek, yürüyüş düzenledi. Bugün Efrin’deki Dersim hastanesi önünde toplanan kitle, konvoy halinde Cindirêsê’ye doğru yola çıkmıştı.

Cindirêsê’nin Kanê Kurkê köyünden yürüyüşe başlayan binler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile YPG/YPJ bayrakları ve “Zafer Çağın Direnişi’nin olacak” yazılı pankart taşıdı.

İşgalci Türk ordusunun top atışları ile düzenlediği bombardımana aldırış etmeyen binler, sık sık “Yaşasın Çağın Direnişi” sloganı attı. Yapılan yürüyüşün ardından özgürlük mücadelesin şehit düşenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Efrîn Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Osman Şêx Îsa ve Yasama Meclisi Üyesi Muşîra Mela Reşîd birer konuşma yaptı.

İlçedeki binler, yapılan konuşmaların ardından attıkları “Yaşasın Cindirêsê direnişi” ve “Yaşasın YPG/YPJ direnişi” sloganları ile tüm bombardımanlara rağmen yürüyüşünü sürdürdü.