Dêrik ve Tirbesipiyê’de QSD’li şehitler için kitlesel tören

Türk işgaline karşı direniş sırasında şehit düşen QSD savaşçıları Dêrik ve Tirbespiyê’de binlerce kişi tarafından son yolculuklarına uğurlandı.

Onur Direnişi şehitleri Dêrik ve çevre ilçelerinden binlerce kişinin düzenlediği kitlesel bir törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Dêrik ve çevre illerden gelen binlerce kişi Dêrik’teki Şehid Hogir Hastanesi önünde toplandı.

Serêkaniye’deki Onur Direnişi’nde hayatını kaybeden QSD savaşçıları Îsam Silêman (Rewan Girkê Legê), Wîdad Dîlawer (Delîl Dêrîn), Îhsan Demir (Nûman Serhed), Mihemed Nîzar (Aram Kerkûk) ve Kerzan Cebar’ın (Soran Tolhildan) cenazeleri hastaneden alınarak, Şehid Xebat Şehitliği götürüldü.

Şehitlikte düzenlenen törende Türk devletinin işgal saldırıları ve uyguladığı vahşete tepkiler dile getirildi.

Yapılan konuşmalar ardından QSD savaşçıları Delîl, Rewan ve Nûman’ın cenazeleri Şehit Xebat Şehitliği’nde defnedildi. Soran Tolhildan ve Aram Kerkûk’ün cenazeleri ise Güney Kürdistan’a gönderilmek üzere Dêrik Hastanesi’ne götürüldü.

Tirbespiyê ve Girkê Legê halkı da Serêkaniyê’de işgalci Türk devletinin saldırıları sonucu şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçısı Mıhemed Nefo için düzenlenen törene katıldı.

Tırbespiye’nin Dugirê ilçesinde bulunan Şehit Dilşêr Şehitliği’nde düzenlenen törende Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mihemed Zeki İbrahim ve Özsavunma Güçleri komutanlarından Salim İbrahim birer konuşma yaptı. Her iki yetkili, işgale karşı verilen tarihi direnişe vurgu yaparak, şehitlerin mücadelelerine sahip çıkma sözlerini yineledi.

Savaşçı Mıhemed’in babası Nesrî Nêfo, “Oğlum işgale karşı topraklarını savunurken şehit düştü. Sözüm olsun ki işgale geçit vermeyeceğiz ve ne olursa olsun sonuna kadar direneceğiz” dedi.

Daha sonra direniş sırasında şehit düşen Mıhemed’in şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Mihemed’in naaşı, sloganlar eşliğinde toprağa verildi.