Dirbesiyê’de Rüstem Cudi ve 31 savaşçı anıldı

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Rüstem Cudi (Rustem Osman) ile Ağustos ve Eylül aylarında hayatını kaybeden 31 özgürlük savaşçısı için Hasekê’nin Dirbêsiyê ilçesinde bir anma yapıldı.

Anma etkinliği Dirbêsiyê Şehit Aileleri Meclisi tarafından düzenlendi. Etkinlikte, 27 Eylül 2011’de Xakurkê şehit düşen KCK Yürütme Konseyi Üyesi Rüstem Cudi ile Ağustos ve Eylül aylarında şehit düşen 31 özgürlük savaşçısı anıldı.

Berkevire köyündeki Şehit Rustem Cûdî Şehitliği’nde düzenlenen anmaya, sivil ve askeri kurumların üyeleri, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nde bir heyet ve çok sayıda kişi katıldı.

Anma, YPG ve YPJ savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenle başladı. YPG Komutanı Sîdar Dirbêsiyê yaptığı konuşmada “Canlarını feda eden şehitlerin mücadelesi sayesinde kazandık” dedi.

Rüstem Cudi’nin kardeşi Xelil Osman, “Şehitlerimizi uğurladığımız zaman topraklarımıza ve ülkemize daha çok bağlanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki özgürlük ve onurları için canlarını feda ettiler. Onların izinde yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.

Anma etkinliği, sloganlar eşliğinde son buldu.