Efrîn’de 13 sivil daha kaçırıldı

Efrîn’in işgal altında tutan Türk devleti ve çeteleri, 13 sivili daha kaçırdı.

Alınan bilgilere göre, Türk rejiminin himayesindeki ‘Saed Bin Weqas’ adlı çete grubu, Efrîn’in Şiyê ilçesine bağlı Senerê ve Enqelê köylerinden 12 sivili kaçırdı.

ANHA ajansına göre kaçırılan bu sivillerin isimleri şöyle: Hesen Emed Ali, Mihemed Hec Ehmed, Mihemed Hikmet Abidîn, Bangîn İbrahim Ebdo, Nidal Silêman Omer, Hesen Reşîd Cirko, Elûş Mihemed Cirko, Zîbarî Ali Mihemed, Henan Mihemed Ehmed, Mustafa Qaziqilî Omer, Mihemed Bekir Xoce ve Mihemed Arif.

‘Semerkant’ adıyla hareket eden çetelerin ise Mabata ilçesine bağlı Dala köyünden bir sivili kaçırdığı bildirildi.

Çetelerin ayrıca Efrîn’de, sivillere ait evlerin kapılarını kırarak eşyaları çaldığı ve işgal altındaki diğer bir bölge olan Ezaz’a götürdükleri öğrenildi.

20 Eylül’de Mabata ilçesinin Mamele köyünden bir kişi Ehrar el Şerqiye çeteleri tarafından kaçırılmıştı.

ANHA ajansına göre Türk devleti ve çeteleri, toplamda son 2 ayda 140’a yakın Efrînli sivili kaçırdı. ANF’nin yerel kaynaklardan gelen haberlere dayanarak oluşturduğu bilançoya göre, Eylül ayı başından bu yana kaçırılanların sayısı 114’e yükseldi. Bu da her gün en az 5 kişinin kaçırıldığı anlamına geliyor. Gerçek rakamların çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Sivillerin hedef alındığı bu saldırılar son aylarda boyutlandı. Kaçırma vakalarının yaşanmadığı gün yok gibi.

Efrîn, Türk devleti ve çetelerinin işgali altında bulunuyor. Türk devletinin 20 Ocak 2018'de Efrîn’e yönelik başlattığı saldırılar ve 18 Mart'ta kentin işgaliyle sonuçlanmıştı. İşgal saldırılarından bu yana bölgede sistematik bir şekilde savaş suçları işleniyor. Hemen her gün yerli halka ait mallara el konulması, sivillerin fidye için kaçırılması, işkence veya infazlara konu olması gibi ağır suçlar işleniyor.