Efrin’deki Çağın Direnişi 21’inci günde: CANLI BLOG

Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırıları 21'inci gününde devam ediyor. Efrin kent merkezi ve tüm ilçeler yoğun bir şekilde bombalandı. Şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bombardımana rağmen faşist rejim ilerleyemiyor

21:30

İşgalci Türk ordusu Efrin’in Şiye ilçesine bağlı Şikate köyünde katliam gerçekleştirdi. Hava saldırısı sonucu en az 3 sivilin yaşamını yitirdiği belirtildi.

 

18:28

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarından dolayı 19 öğrencinin yaşamını yitirdiğini, 27 öğrencinin de yaralandığını belirten KPC-D, 318 merkezdE eğitimlerin durdurulduğunu ve 50 bin öğrencinin eğitim hakkından mahkum kaldığını belirtti.

16:36

Türk ordusunun işgal amaçlı düzenlediği saldırılarda Efrin’in Bilbilê ilçesine bağlı Berkaşe köyünde 3 sivil yaralandı.

15:55

YPG, dün geceden bu yana işgalci Türk ordusunun düzenlediği hava saldırıları ve bombardımanlara ilişkin yaptığı açıklamada, çok sayıda sivilin yaralandığını belirtti.

 

15:24

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları, Şiye ilçesine bağlı Şiketka ve Tirmuşa köylerini bombardımana tutuyor.

15:18

Hindistan, Afganistan, Pakistan ve Bangladeş’ten yüzün üzerinde sivil toplum örgütü, BM Genel Sekreteri’nin Efrin’e işgal saldırısını durdurma çağrısı yaptı.

 

15:11

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Koordinasyonu, 9 ve 10 Şubat’ta Avrupa başta olmak üzere dünya genelinde Efrin için yapılacak eylemlere kitlesel katılım çağrısında bulundu.

14:49

Şiyê’ni Hec Bilel köyünde çatışma: 25 asker ve çete öldürüldü

Şiye’nin Hec Bilal köyü çevresinde işgalci Türk ordusu, çeteleri ve YPG/YPJ güçleri arasında yaşanan çatışmalarda 25 Türk askeri ve çetesi öldürüldü.

 

 

14:36

Efrîn Kantonu Yönetimi kanton binası önünde yaptığı basın açıklamasıyla BM'ye işgale karşı sorumluluğunu yerine getirerek harekete geçme çağrısı yaptı. Açıklamanın yapıldığı saatlerde de Türk devletinin bombardımanı aralıksız bir şekilde devam etti.

14:31

Şiye’nin Hec Bilal köyü çevresinde işgalci Türk ordusu, çeteleri ve YPG/YPJ güçleri arasında yaşanan çatışmalarda 25 Türk askeri ve çetesi öldürüldü.

14:24

YPG: Avrupa'daki yürüyüşleri selamlıyoruz

YPG Efrîn Komutanlığı, Öcalan’ın özgürlüğü ve Efrîn’e destek amacıyla 200 enternasyonalistin başlattığı yürüyüşe gönderdiği mesajında, "Duruşunuzdan aldığımız güçle Türk devleti ve teröristlerinin işgal saldırılarına karşı eylemlerimizi sürdüreceğiz" dedi

 

14:13

Türk ordusu Seydo Şehitliği’ne saldırdı, işte görüntüleri

İşgalci Türk ordusu, bir kez daha Cindirês’teki Şehit Seydo Şehitli’ne saldırı düzenledi.

 

13:55

YPG savaşçıları, Raco’ya bağlı Qude köyünde bulunan işgalcilere ait bir dozeri imha etti.

 

12:48

Cındıres’te şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Türk devleti ve çetelerinin Efrin’in Cindirês ilçesine yönelik saldırıları ardından ilçe etrafında şiddetli çatışmalar başladı.

 

11:11

Türk devleti Atme Kampı'ndan Cindirêsê'ye saldırıyor

İşgalci Türk devleti, Atme Kampı'ndan ağır silahlarla Cindirêsê ve köylerine saldırıyor.

 

11:10

Fransa: DAİŞ'le mücadeleyi engelleyen herkes dışlanmalı!

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Türkiye’nin Efrin’e yönelik işgal saldırıları konusunda, DAİŞ’le mücadeleyi aksatan her kim olursa dışlanması gerektiğini kaydetti.

 

11:09

'AB ve uluslararası toplum Efrîn’e saldırıları durdurmalı'

İsveç Çevre Partisi Yeşiller’in Avrupa Parlamenteri Bodil Cebellos, dış dünyanın Erdoğan’ın Kürtlere olan nefretiyle tüm sınırları aşarak Efrin’e yönelik saldırılarına karşı sessiz kalmasının utanç verici olduğunu söyledi.

 

10:30

Türk ordusu sivilleri bombalıyor

İşgalci Türk ordusu Bilbilê, Şera ve Cindirês'i bombalıyor. İşgalci Türk ordusu, Bilbile ilçesine bağlı Qestele Xidirye ve Qestele Miqded ile Şera ilçesine bağlı Dersiwane köyünü, Cindirês ilçesine bağlı Axcele köyüne yönelik bombardıman gerçekleştiriyor.

Axcele köyüne yönelik bombardımanda bir sivil daha  yaralandı.

10:29

Hec Bilel'de şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Hec Bilel köyü çevresinde işgalci Türk ordusu ve çeteleri ile QSD güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

 

10:28

Türk savaş uçakları Efrîn üzerinde dolaşıyor

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları, keşif uçakları eşliğinde Efrîn üzerinde dolaşıyor.

 

10:27

KCDK-E eylem takvimini açıkladı

KCDK-E, Efrîn’i işgal girişimine karşı bugün ve yarın yapılacak eylemlerin takvimini açıkladı.

 

10:26

Türk savaş uçakları Minbic üzerinde uçuş yapıyor

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Minbic üzerinde de uçmaya başladı.

 

10:25

Efrîn'e saldırılar top ve füzelerle sürüyor

Türk ordusu Efrîn merkezi top ve füzelerle vuruyor. Efrîn şehir merkezi ile ilçe ve köylerine dönük hava saldırısı gerçekleştiren işgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları eş zamanlı olarak Minbic üzerinde de uçuşlar gerçekleştirdi. Ancak şu ana kadar Minbic’e yönelik bir hava saldırısının gerçekleştirilmediği, öğrenildi.

DAİŞ ve El-Nusra işbirlikçisi RTE yaptığı açıklamalarda, Efrin’le birlikte Minbic’ê yönelik de işgal ve soykırım saldırıları gerçekleştireceğini açıklamıştı.

10:22

Efrîn sokakları HPC'ye emanet

Efrîn sokaklarını koruyan her renkten ve kültürden HPC üyeleri, "Topraklarımızı koruyacağız, Türk devletine geçit yok" diyor.

https://anfturkce.net/rojava-surIye/efrin-sokaklari-hpc-ye-emanet-102916

'Zafer direnen halkların olacaktır'

Türk devletinin işgal girişimine karşı 20 Ocak'tan bu yana tarihi bir direniş sergileyen Efrîn'e destek eylemleri devam ediyor.