Efrîn şehitlerini uğurladı

Çağın Direnişi şehitleri, görkemli bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Efrîn halkı, Çağın Direnişi şehitlerini Avesta Xabur Şehitliği’nde düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurladı.

Çağın Direnişi’nde şehit olan sivil Reşid Seydo, asayiş üyeleri Ziyad Eluş, Eli Eli, Hiyam Osko; Öz Savunma Güçleri savaşçıları İbrahim Hiso, Ehmed Miqdad, Celal Mihemed, Delil Nibo, Rihember Birimo, HPC üyesi Eli Xalib Erebo ve QSD savaşçıları Ehmed Mihemed (Mervan Efrîn), Ehmed Dehdo (Demar), Hemda İbrahim (Şahin Çekdar), Demhat Hisen (Sidar Şerawa), Mihemed Reşid (Axin Meydana), Ferhad Hesen (Xebat Aşkani), Orhan Ciwan (Rojhilat Şukrek), Besan Ereb (Xabur)’un cenazeleri, uzun bir araç konvoyu ile Avesta Xabur Şehitliği’nin bulunduğu Kefer Şili köyüne getirildi.

Şehitlikte düzenlenen törende bir konuşma yapan Efrîn Şehit Aileleri Meclisi yönetiminden Xelil Efrîn, Efrîn halkının DAİŞ’i kuran terör ordusu karşısında büyük bir direniş gösterdiğini söyledi.

Efrîn Kanton Meclisi’nden Nuşan Hisen de Efrîn halkının özgürlük şehitlerin izini takip etmekte ısrarcı olduğunu belirterek, 39’uncu günündeki direnişin Efrîn’in yıkılacağını söyleyenlere cevap olduğunu söyledi.

Çağın Direnişi şehitleri, sloganlar eşliğinde toprağa verildi.