Efrînlilerden kimyasal silah kullanımına karşı yürüyüş

Şehba ve Efrîn kantonlarından yüzlerce kişi, işgalci Türk ordusunun kimyasal silah saldırıları ve uluslararası güçlerin sessizliği kınamak için eylem düzenledi.

 Şehba’nın Fafîn ilçesinin girişinde başlayan eylem ve ilçedeki Siwaqa Meydanı’na son buldu. PKK bayrakları,Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehitlerin fotoğraflarını taşıdı.  Yürüyüş boyunca sık sık “Yaşasın gerilla ve Önder Öcalan’ın direnişi” sloganı atıldı.

Siwaqa Meydanı’nda bir konuşma yapan Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Üyesi Zelal Ebdo,  tüm Kürdistan şehitlerini andı.

İşgalci Türk devletinin 8 aydan beridir  gerillaya karşı kimyasal silah kullandığını  söyleyen Zelal Ebdo, işgalci Türk devletinin buna rağmen bir adım bile ilerleyemediğini  vurguladı.

Zelal Ebdo. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kürdistan Özgürlük Hareketi öncülüğünde 50 yıldır mücadelenin sürdüğünün altını çizerek, “Bu temel üzerinde hiç kimse irademizi kıramaz” dedi.

Efrîn Kantonu Meclisi Eş Başkanı Yardımcısı Mihemed Ebdo ise, “Kimyasal silahların işgalci Türk devleti tarafından kullanılması, gerilla karşısındaki zayıflığını gösteriyor. Îşgalci Türk devleti, Osmanlı hilafetini halkların özellikle Kürt halkının çıkarlarını yok sayarak yeniden canlandırmak istiyor” diye konuştu.  Ebdo, KDP'nin de işgalci Türk ordusuna her türlü desteği verdiğine dikkat çekti. Ebdo, işgalci Türk devletine karşı mücadeleyi büyüteceklerini sözlerine ekledi.

Eylem, “Yasasın gerilla direnişi” ve “Şehîd namirin” sloganlarıyla sona erdi.