Halep’te İmralı tecridine karşı yürüyüş

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit, işkence ve soykırım sistemi Halep'te düzenlenen kitlesel bir yürüyüşle protesto edildi.

ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit, işkence ve soykırım sistemi Halep’te protesto edildi.

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinden binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, Şêxmeqsûd Mahallesi'ndeki 8 Mart Salonu önünde başladı. Yürüyüş kortejinin en önünde, üzerinde Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu ve “Hûn nikarin roja me tarî bikin (Güneşimizi karartamazsınız)” pankartı yer aldı.

Yürüyüşün sona erdiği Cebaneta Meydanı’nda açıklamalar yapıldı. TEV-DEM Halep Ofisi Eşbaşkanı Mirî Eş Şiblî, "Önder Abdullah Öcalan, direnişiyle tarih yazdı. Onun fikirleri, bölgenin geleceğini değiştirdi ve tüm komploları boşa çıkardı. Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahalle halkı, Önder Abdullah Öcalan'ın fikrini savunmak ve fiziki özgürlüğünü sağlamak için canlarını vermeye hazırdır" dedi.

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Mahalleleri Genel Meclisi Yöneticisi Elif Hesen ise, "Kürdistan halkının özgürlüğü için canını feda eden Şehit Komutan Şiyar Efrîn, Önder Abdullah Öcalan'dan eğitim alan biriydi. İşgalci Türk devleti ve işbirlikçilerinin işlediği suçlar, İmralı'da işkence ve soykırım sisteminin devam etmesine sebep oldu. Ancak Önder Abdullah Öcalan direnişiyle tüm planları bozdu. Bu nedenle halk da Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar alanlarda olacak" diye konuştu.

Yürüyüş, “Hûn nikarin roja me tarî bikin” sloganıyla sona erdi.