‘Özgür Basın’ı susturmaya gücünüz yetmeyecek!’

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Gazeteci Rabia Önver için İstanbul’da yapılan açıklamada, “Karanlık ortaklarınız gibi siz de çok iyi bilirsiniz ki, bu topraklarda özgür basını susturmaya kimsenin gücü yetmedi, sizin de yetmeyecek” denildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sancaktepe İlçe Örgütü, JİNNEWS muhabiri Rabia Önver'in "Colemêrg'de özel savaş" başlıklı dosya haberinin yayınlanmasının ardından hakkında yakalama kararı çıkartılarak evine baskın düzenlenmesine tepki gösterdi. İlçe binası önünde gerçekleştirilen açıklamada "Fuhuş çetelerini teşhir ettik, ediyoruz! Özgür Basın susturulamaz" pankartı açıldı. Çok sayıda yurttaşın katıldığı açıklamaya "Özgür Basın susturulamaz" ve "Jin jiyan azadî" dövizleri taşınırken, yurttaşlar “Özgür Basın susturulamaz” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı.

Açıklamayı yapan DEM Parti İstanbul Birinci Bölge Eş Sözcüsü Dilber Demir, JINNEWS muhabiri Rabia Önver'in Colemêg'teki (Hakkâri) karanlık güçlerin uyuşturucu ve fuhuş çetelerini teşhir ettiği için hedef haline getirildiğini vurguladı.

Dilber Demir, şunları belirtti: "Rabia, yaptığı haberde genç bir kadının nasıl kirli ittifaklarla sömürüldüğünü, Kürt gençlerinin nasıl fuhuş ve uyuşturucunun pençesine itildiğini ortaya koydu. Bu gerçekler, devletin derin yapıları tarafından gizlenmeye çalışılan bir savaşın parçasıdır. Özel savaş uyuşturucuyla, fuhuşla, Kürt gençlerini yozlaştırma politikalarıyla yürütülüyor. Gerçekleri araştıran bir gazeteciye sahip çıkmak yerine, onun evini bastılar, dijital materyallerine el koymaya kalktılar, hakkında yakalama kararı çıkardılar. İktidar, bu çetelerin arkasında kimlerin olduğunu araştırmak yerine, bu çeteleri ifşa eden Rabia’yı susturmayı seçti. Peki neden? Çünkü bu çeteler, devletin Kürt halkına karşı yürüttüğü özel savaşın bir parçasıdır. Hakkari’deki uyuşturucu ve fuhuş çetelerini kimler koruyor? Devletin hangi kademeleri bu işin içinde?" 

 ‘ÖZGÜR BASINI SUSTURMAYA GÜCÜNÜZ YETMEYECEK!

 Özgür basına dönük söz konusu baskılarla halkın haber alma hakkının hedef alındığını söyleyen Dilber Demir, "Çünkü Rabia'nın ortaya koyduğu bu kirli ilişki ağları, sadece yerel bir mesele değil, Kürt halkının yıllardır maruz kaldığı baskıcı uygulamaların bir yansımasıdır. Özgür basına saldırılar, Kürt halkını sindirmeye yönelik bu politikanın bir uzantısıdır. Dün Rabia’nın evine yapılan baskın, Kürt gençlerini yozlaştıran, fuhuş ve uyuşturucu bataklığına iten karanlık odakların üzerini örtme çabasıdır. Karanlık ortaklarınız gibi siz de çok iyi bilirsiniz ki, bu topraklarda özgür basını susturmaya kimsenin gücü yetmedi, sizin de yetmeyecek. Apê Musa’nın, Gurbeteli Ersöz’ün, Metin Göktepe’nin, Hafız Akdemir’in miras bıraktığı basın geleneği, baskılar altında büyüdü ve hakikati yazmaya devam etti. Asıl yapılması gereken, gazetecileri değil, bu karanlık çeteleri koruyan, destekleyen yapıların üzerine gitmektir" diye konuştu.

 ‘RABİA ÖNVER’İN YANINDAYIZ’

 Özgür Basın’ın, baskı, tutuklama ve tehdit politikalarıyla susturulamayacağının altını çizen Dilber Demir, sözlerini şöyle noktaladı: "Basın emekçileri, gerçekleri yazmaya devam edecek. Gazete binalarının bombalandığı, gazetecilerin katledildiği dönemleri unutmuyoruz. Ama tarih de gösterdi ki, hakikati yazanların sesi asla kesilemedi. Özgür basın emekçilerinin hak savunucuları dostları olarak, Rabia Önver’in yanındayız. Onun kalemi yalnız değildir. Baskılarınız karşısında bir adım geri atmayacaktır. Bizler, bu topraklarda hakikati yazanların mirası büyüterek geleceğe taşıyan arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız."