Lozan'da “Abdullah Öcalan'a Özgürlük” standı

Yoğun ilgi gösterilen standı ziyaret eden Lozan Belediye Meclisi Üyesi Sevgi Koyuncu, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için CPT ve diğer uluslararası kurumları görevlerini yerine getirmeye çağırdı.

Lajîn Kadın Meclisi, İsviçre'nin Lozan şehrinde Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) başlattığı Tîrêjên Rojê kampanyası çerçevesinde stant açtı. 

Yoğun ilginin olduğu stantta Lajîn Kadın Meclisi’nin tanıtımını ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü konu edinen bildiriler dağıtıldı. 

Lajîn Meclisi Üyesi Ruken Azik, herkesi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan mutlak tecrit sistemine tepki göstermeye ve Tîrêjên Rojê kampanyasına katılmaya çağırdı.

“Abdullah Öcalan'a Özgürlük” standını ziyaret eden Lozan Belediye Meclisi Üyesi ve İşçi Partisi Belediye Meclisi Grup Başkanı Sevgi Koyuncu, Abdullah Öcalan’ın geliştirdiği demokratik özgürlükçü paradigmanın bir umut kaynağına dönüştüğünü söyledi.

Koyuncu, "Sayın Öcalan Ortadoğu ve Türkiye'deki sorunların çözümünde önemli bir aktördür. CPT ve diğer uluslararası kurumların tecride yönelik sessizliği onları suç ortağı durumuna getiriyor. Öcalan'ın fiziksel özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için bu kurumları görevini yerine getirmeye çağırıyoruz” dedi.