GÜNDEM 22 EYLÜL 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Devrimci gazeteci Seyit Evran, ölüm yıl dönümünde düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

- Seyit Evran, Rojava Devrimi gerçekleştiği günden itibaren, bu devrimin her anını, sözünü, karesini, hikayesini ve anısını yansıtmak için, bu uğurda canını siper ederek, yüreğine dokunduğu her Kürt bir yurtseverin canlı hafızası olmuştu.

- ‘Masal devam ediyor ve etmeye devam edecek’ diyen devrimci gazeteci Seyit Evran’ın öğrencileri Seyit Evran’ı anlattı.

- Kendini savaş ve tecrit politikalarıyla devam ettiren bir iktidar gerçekliğiyle karşı karşıya olduklarını söyleyen Milletvekili Saliha Aydeniz, "Kürt sorununun çözümsüzlüğü ve faşizmin inşası, tecrit rejimiyle kalıcılaştırılmaya çalışılmaktadır” dedi.

- Demokratik Birlik Partisi (PYD) 10’uncu konrgesi Hesekê’deki Serdem Salonu’nda devam edecek.

- 22 yıllık AKP iktidarı boyunca yapılan kanun değişiklikleri ile Türkiye ve Kürdistan'ın doğası, sermayenin rant ve talanına açıldı. AKP iktidarıyla özdeşleşen ekolojik felaket tablosunun en can alıcı başlıklarından biri ise HES’ler.

- Polisin gözaltı saldırısıyla kaburgaları kırılan, her yerleri moraran direnişteki Tek Gıda-İş üyesi Polonez işçileri, “Varsın polis patronları korusun, biz haklıyız ve işe sendikalı olarak iade edilene kadar da direneceğiz” mesajını verdiler.