Girkê Legê ve Amûde'de işgale karşı yürüdüler

Girkê Legê’de yüzlerce kişi, Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı alanlara çıktı. Halk, "İşgale karşı birlik olalım" mesajını verdi. Amûde'de ise aynı amaçla kadınlar bir yürüyüş düzenledi.

Girkê Legê ve köylerinden yüzlerce kişi, Şehit Xebat Dêrik Meydanı’nda başlattığı yürüyüşle Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

OMER: KİMYASAL SİLAHLA SOYKIRIM HEDEFLENDİ

Yürüyüşte Onur Direnişi şehitleri ile işgalcilerin kimyasal silahlı saldırısında yaralananların posterleri ve Türk devletinin saldırılarını kınayan sloganların yer aldığı pankartlar taşındı.

QSD savaşçılarının direnişini selamlayan ve halkların birliğine vurgu yapan sloganlarla devam eden yürüyüş, kent merkezine kadar sürdü. Burada konuşma yapan MSD Eşbaşkanı Emine Omer, Onur Direnişi’ni selamladı. Onur Direnişi’nde şehit düşenleri anan Omer, Türk devletinin Kürt halkının ve bölge halklarının varlığını hedef aldığını, demografiyi değiştirmek istediğini söyledi.

Emine Omer, saldırılarda kimyasal silah kullanılarak soykırım yapılmak istendiğini de vurguladı. MSD Eşbaşkanı, konuşmasının sonunda işgalci Türk devletinin saldırıları ve uluslararası komploya karşı bölge halklarına birlik olma çağrısı yaptı.

AMÛDE'DE KADINLAR SOKAKLARA ÇIKTI

Qamişlo’nun Amûde ilesinde işgale karşı düzenlenen yürüyüşe yüzlerce kadın katıldı.

“Türkiye işgaline hayır”, “Türkiye-Rusya anlaşmasına hayır”, “Kuzey ve Doğu Suriye’de etnik soykırıma hayır” ve “Kahrolsun Türk işgalciliği” yazılı pankartlar taşıyan kadın eylemciler, işgale karşı direnişte hayatını kaybeden savaşçılar ile katledilen çocukların fotoğraflarını da taşıdı.

Yürüyüş, Özgür Kadın Kavşağı’nda başladı. İlçenin işlek sokaklarında devam eden yürüyüş, Şengal Meydanı’nda mitinge dönüştü. Cizre Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Danışmanı Dîlber Yûsif, işgalci Türk devleti çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’yi işgal etmesinin amacının Efrîn’de yapılanları tekrarlamak olduğunu kaydetti.